Берое приключи по кошмарен начин сезона

Берое приключи по кошмарен начин първенството след като претърпя погром при гостуването си на ЦСКА – София с 0:5.
Евандро откри резултата в 4-та минута, а Антов удвои в 24-та. Тиаго Родригез реализира в 70-та минута от дузпа, а отново той се разписа за 4:0, а Али Соу оформи крайното 5:0.
Още в 4-ата минута домакините излязоха напред в резултата, след като Тиаго получи топката отдясно и макар че последвалият изстрел бе блокиран, топката попадна в Евандро, който преодоля Стив Фуртадо и отблизо се разписа по земя за 1:0.

Две минути по-късно Али Соу получи топката от дълбочина, свали я с глава към Греъм Кери, който преодолявайки Крум Стоянов, стреля по посока на вратата, но изпрати кълбото покрай рамката.

В 17-ата минута добра контраатака от страна на „Берое“ завърши с извеждащо подаване на Алуин Фал към Октавио, който центрира от дясно към Зоран Йосипович, но изстрелът на последния бе слаб и не затрудни стража на домакините.

Пет минути след това Иван Минчев стреля от далечна дистанция, но изстрелът му премина високо над целта.

В 24-ата минута домакините успяха да удвоят своята преднина след контраатака, завършена от Тиаго с оставения непокрит пред наказателното поле на Берое Валентин Антов, който с прецизен удар преодоля Генадий Ганев за 2:0.

След подновяването на играта от центъра Макоута пробва своя късмет с удар от 25 метра, но топката отново не намери рамката на вратата.
В 34-ата минута Иван Минчев стреля от пряк свободен удар, заложен на 22 метра от целта, но Густаво Бусато се намеси и изби в ъглов удар.

Три минути по-късно отново Иван Минчев центрира от движение към намиращия се с близост до малкия пеналт Зоран Йосипович, който засече топката с глава, но бе неточен.
Първата ситуацията през втората част дойде едва в 56-ата минута, когато след продължително разиграване Октавио стреля от движение зад границата на пеналта, но бе неточен.

В 62-та минута Соу пробва удар от дистанция, но топката мина покрай варатата. Шест минути след това Соу нахлу в пеналта и падна след съприкосновение с Ганев. реферът отсъди дузпа, а зад топката застана Тиаго Родригез, който прати топката в мрежата за 3:0.
Две минути след това Евандро предостави за Пинто, който стреля от границата на пеналта, но над вратата.
В 73-та миниута Ганев не успя да пресече дълъг пас към Соу и нападателят успя да стреля, но покрай вратата.
Резултатът стана 4:0 в 76-та минута след нов гол на Тиаго Родригез, който получи пас от Енрике Рафаел в пеналта.
Али Соу също отбеляза в 81-та минута, след като навлезе в пеналта и прати топката в мрежата с удар в долния десен ъгъл. До края на мача нямаше нови положения и „Берое“ загуби с 5:0 в София.

Така Берое завърши сезона на 6 място с актив от 49 т.


image0 (9K)