„Берое“ победи Арда в контрола с гол на Камбуров

Берое се наложи с 1:0 над Арда в контролна среща. Единственото попадение бе дело на Мартин Камбуров в 16-та минута. Цял мач за старозагорци изиграха единствено Стив Фуртадо и Теди Мезаг.
Спас Делев центрира остро от корнер в наказателното поле на Берое, в 4-ата минута, но Душан Перниш успя да боксира.

Иван Минчев стреля от фаул в 12-ата минута, но право в ръцете на Иван Караджов.

Берое поведе в резултата в 16-ата минута, когато Гаюс Макоута получи извеждащ пас от Крум Стоянов и центрира в наказателното поле на Арда, където Мартин Камбуров надскочи Матеус Леони и с глава вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Иван Караджов.

Алиун Фал отне топката в 22-ата минута и проби, след което подаде към Мартин Камбуров, а той шутира от разстояние, но право в ръцете на Иван Караджов.
Арда пропусна добра възможност да изравни резултата в 30-ата минута. След центриране от фаул в наказателното поле на Берое, Душан Перниш излезе и боксира топката, след това тя попадна в Александър Георгиев, който веднага се опита да намери опразнената врата, но ударът му не бе точен и излезе в аут.

Минута по-късно Иван Минчев центрира от фаул в наказателното поле на Арда, където Гай Макоута бе изпуснат, но остана под топката. След това Крум Стоянов отне топката и нахлу в наказателното поле на гостите, като излезе сам срещу Иван Караджов, но ударът му бе разочароващ в аут.

Иван Коконов отбеляза гол в 33-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада, която бе маркирана на футболиста на Арда.
Макоута падна в наказателното поле на Арда след съприкосновение с Милен Стоев и имаше претенции за дузпа, но шпагатът на защитника бе чист, а съдията Владимир Вълков показа жълт картон на халфа на Берое за симулация.

Берое направи нов много сериозен пропуск в 34-ата минута, когато Иван Минчев центрира от корнер в наказателното поле на Арда, където Теди Мезаг стреля с глава, но Иван Караджов плонжира и изби.

Три минути по-късно Иван Минчев изведе Алиун Фал зад гърба на отбраната на Арда, след което нападателят на Берое прехвърли Иван Караджов и вкара топката във вратата му, но попадението не бе зачетено, защото бе маркирана засада на играча на старозагорци.
Арда имаше чудесна възможност за контраатака в 38-ата минута, когато Радослав Василев и Спас Делев изскочиха зад гърба на отбраната на Берое. Ахмед Тоуба се намеси много авторитетно, успя да настигне Василев и да му отнеме топката.

В 39-ата минута Александър Цветков се опита да прехвърли Иван Караджов от центъра на терена, но вратаря на Арда внимаваше, намеси се и улови топката. Гай Макоута демонстрира чудесни технически умения, когато финтира Емил Мартинов, но завършващият удар му изневери и стреля много неточно в аут.

Берое направи нов много сериозен пропуск в 44-ата минута, когато Иван Минчев центрира от корнер в наказателното поле на Арда, където Алиун Фал стреля с глава, но Иван Караджов отново се намеси и спаси.

Първото полувреме на контролата завърши с два последователни пропуска на Алиун Фал и Мартин Камбуров, като ударите и на двамата бяха блокирани.
Ахмед Туба загуби топката в 50-ата минута от Ахмед Осман, който почти от центъра прехвърли Душан Перниш, а топката срещна левия стълб на вратата на Берое.

Владимир Вълков минута по-късно показа жълт картон на Ибрахима Конте. Спас Делев имаше добра възможност да стреля от фаул в 76-ата минута, но ударът му бе изключително неточен и топката излезе в аут.

Ибрахима Конте създаде напрежение в наказателното поле на Арда в 78-ата минута. Той финтира Стоев и стреля от малък ъгъл, но встрани от левия стълб на вратата на Банков.
Лукас Мартинс подаде в 81-ата минута към Ахмед Осман, който стреля от границата на наказателното поле на Берое, но над напречната в аут.

Лъчезар Котев изведе Ерай Карадайъ в 82-ата минута сам срещу Генадий Ганев. Нападателят на Арда се опита да чукне топката покрай Ганев, но вратарят на Берое успя да се намеси и да избие.

В 83-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Берое, Лъчезар Котев бе най-съобразителен и успя да стреля, но над напречната греда.

Берое пропусна много добра възможност да вкара втори гол в 86-ата минута, когато Карлос Охене подаде към Никола Маринов, но той не успя да се разбере със Зоран Йосипович и шансът за сторозагорци бе пропилян.

Арда можеше да изравни резултата в 88-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Берое последва удар с глава на Милен Стоев, но той не бе точен и топката излезе в аут.

Берое: 12. Душан Перниш (61′ – 33. Генадий Ганев) – 25. Георги Ангелов (61′ – 4. Илиас Хасани), 26. Теди Мезаг, 27. Ахмед Туба (61′ – Радослав Апостолов) – 20. Стив Фуртадо, 6. Александър Цветков (46′ – 22. Октавио Мантека), 10. Гай Макоута (61′ – 14. Никола Маринов), 73. Иван Минчев (61′ – 8. Карлос Охене), 7. Крум Стоянов (46′ – Джунейт Али) – 11. Алиун Фал (61′ – 21. Зоран Йосипович), 9. Мартин Камбуров (46′ – 70. Ибрахима Конте) старши треньор: Димитър Димитров


image0 (9K)