Берое надигра тотално и победи Ботев (Пловдив)

Беро тотално надигра и победи Ботев (Пловдив) с 2:0 в мач от 6-и кръг на efbet Лига. Старозагорци започнаха по-силно двубоя и доминираха през всичките 90 минути, а за успеха се разписаха Мартин Камбуров от дузпа в 53-ата минута и Иван Минчев от пряк свободен удар от далечна дистанция половин час по-късно.

В 3-ата минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар от 27 метра, насочвайки топката под напречната греда, но Душан Перниш отрази изстрела в корнер. При последвалото центриране в наказателното поле Кристиан Димитров засече с глава, но бе неточен.

Две минути след това Александър Василев проби по лявото крило и центрира технично към намиращия се на отсрещния фланг Мартин Камбуров, но защитник на гостите успя да предотврати атаката на беройци. Иван Бандаловски опита ново центриране в пеналта, но неуспешно.

В 10-ата минута Педро Еуженио центрира от ъглов удар вляво от вратата на гостите, като насочи топката прецизно към рамката, но Георги Аргилашки изби. При последвалото разбъркване кълбото отново попадна в португалеца, който нанесе плътен изстрел зад границата на пеналта, но топката срещна напречната греда.

Шест минути по-късно Филип Филипов центрира в наказателното поле, но Душан Перниш улови необезпокояван.

В 24-ата минута Антонио Вутов проби през центъра, освободи се от бранител на гостите и стреля, но топката премина встрани от целта.

В ответната атака Александър Василев намери Педро Еуженио пред наказателното поле. В опита си да изчисти топката, Лъчезар Балтанов я насочи към собствената си врата, но директно в обсега на Георги Аргилашки, който улови.

В 28-ата минута Александър Василев центрира от ъглов удар в малкия пеналт, където над всички бе Виктор Генев, но изстрелът му с глава премина над целта.

Две минути по-късно Рубен Бриджидо нанесе удар от 24 метра, но Георги Аргилашки успя да спаси.

В 36-ата минута Александър Василев центрира балонно, но Георги Аргилашки се намеси и изби в ъглов удар.

Пет минути след това Педро Еуженио стреля от пряк свободен удар, заложен в близост до границата на пеналта, но топката срещна стената от играчи, а при получилото се разбъркване бе изчистена в ъглов удар.

Две минути след началото на второто полувреме Карлос Охене предостави топката на Педро Еуженио, който стреля от въздуха, но Георги Аргилашки парира.

В 50-ата минута Мартин Камбуров бе изведен отлично в коридор очи в очи със стража на гостите, но последният успя да парира изстрела му.

Две минути минути по-късно Иван Минчев нахлу отдясно в наказателното поле, но бе фаулиран от Костадин Ничев и главният арбитър посочи бялата точка, а това бе и втори жълт картон за състезателя на гостите. С изпълнението на дузпата се нагърби Мартин Камбуров, който бе безпогрешен от 11-те метра, за да регистрира своя гол №222 в елита на България.
В 78-ата минута Иван Бандаловски намери току-що влезлия Зоран Йосипович в наказателното поле, който стреля без подготовка, но над целта.

Секунди след това Иван Бандаловски засече центрирана в наказателното поле топка, но я изпрати директно в страничния стълб на вратата, пазена от Георги Аргилашки.

В 83-ата минута Иван Минчев се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, заложен на 32 метра от целта. Изстрелът му не беше силен, но отскочи коварно в наказателното поле на гостите и влетя в мрежата на Георги Аргилашки за 2:0.


image0 (9K)