Берое изтърва Пирин след скандално съдийско решение

Берое и Пирин завършиха 1:1 на стадиона под Аязмото пред 500 зрители. Гостите от Благоевград откриха чрез Благов в 25-ата минута, Мапуку изравни в 41-вата минута. Мачът ще се запомни със скандалното решение на съдията Николай Колев в 16-ата минута, когато пожали вратаря на Пирин Макенджиев и вместо да го изгони му показа жълт картон за нарушение срещу Мапуку.
През първото полувреме Берое превъзхождаше отбора на Пирин, но домакините направиха куп пропуски пред вратата на Макенджиев. В 10-ата минута Карачанаков опита изненадващ удар от наказателното поле, но топката мина край вратата на гостите. Две минути Карачанаков отново обстреля благоевградската врата от фаул от 20 метра. В 14-ата минута Мапуку беше изведен в наказателното поле и напредна няколко метра, но ударът му от малък ъгъл беше избит от Макенджиев. Най-скандалната ситуация се случи в 16-ата минута, когато вратарят на Пирин Благой Макенджиев излезе извън наказателното поле да пресрещне Мапуку и го фаулира, но главният съдия Колев пожали стража на гостите и му показа само жълт картон и си навлече гнева на феновете. При единствената си атака до почивката Пирин откри резултата в 25-ата минута. След изпълнен тъч Станислав Костов намери в наказателното поле Благов, който стреля към вратата на Берое и след получения рикошет топката мина зад голлинията за 0:1. Натискът на Берое се увенча с успех четири минути преди почивката. В 41-вата минута Мартин Райнов изведе след силно изритана топка от центъра на терена Мапуку. Конгоанецът майсторски овладя топката и останал сам срещу Макенджиев я прави в мрежата за 1:1.
След почивката Берое продължи да притиска противника си, но благоевградчани се бяха усетили, и за да удържат домакинския натиск, футболистите им се бяха изтеглели 10-15 метра по-назад към вратата на Макенджиев. Домакините опитаха няколко удара, но те се оказаха далеч от целта, докато Пирин разчитаха предимно на контраатаки, които се разбиваха пред наказателното поле на Перниш. Берое стигна до възможност да вкара втори гол в 81-вата минута. Мапуку застана зад топката за изпълнение на фаул и стреля опасно от 21 метра, но кълбото се удари във външната страна на мрежата, което предизвика зрителна измама за феновете. В добавеното време Берое можеше да стигне до трите точки, но силният удар на Салмикиви от наказателното поле профуча на сантиметри от лявата странична греда.


image0 (9K)