„Берое“ изтърва да победи „Ботев“ на стадиона под Аязмото

„Берое“ не успя да победи „Ботев“ в Стара Загора въпреки че превъзхождаше гостите през целия мач. Педро Еуженио откри в 16-ата минута. Беройци изпуснаха редица положения след това и наложиха много сериозна преса на „канарчетата“. След грешка в отбрана обаче Тодор Неделев бе съобразителен и изравни в 57-ата минута. В последната минута на мача Цветомир Панов получи директен червен картон.

[ad id=“218001″]

„Берое“ започна много активно в мача. Още в първата минута Фиртулеску намери Райнов, който премина през бранител и стреля от границата на пеналта, но Чврорович спаси с мъка.

В 3-ата минута домакините направиха многоходова атака. Карлос Охене намери Матеус Леони и той пробва остро центриране, но стражът на гостите изпревари Негрут.В 8-ата минута Педро стреля добре, но топката излезе в корнер след рикошет. При центрирането от корнер, Райнов продължи към Негрут, който стреля с глава, но топката премина на сантиметри от горната греда.

[ad id=“218001″]

Милен Желев напредна от дясно в 16-ата минута, центрира в наказателното поле, където Фирцулеску върна назад за Райнов. Той пое с гръб към вратата и подаде на непокрития към него Педро Еуженио, който овладя и откри с мощен удар в долния десен ъгъл на вратата на Чворович.

В 30-ата минута многоходова атака за гостите завърши с опасен удар на Тони Тасев, но топката мина над вратата. В 47-ата минута Матеус Леони пробив и подавде към Драгош Фиртулеску, който стреля, но топката излезе в корнер след рикошет.

[ad id=“218001″]

Георги Динков сгреши в 57-ата минута опитвайки пас за Павел Виданов, когато Тодор Неделев се възползва и пресече, излезе напред и останал очи в очи с вратаря се разписа за 1:1.

В 67-ата минута след центриране от корнер топката попадна у Педро Еуженио. Той стреля силно, но последва нов ъглов след рикошет в тялото на бранител. Новото центриране попадна в ръцете на стража.

Минута след това Перниш спаси след силен удар на Тодор Неделев.

В 72-ата минута „Берое“ организира отлична атака, при която Мартин Райнов бе с последно подаване към Антон Карачанаков. Той стреля от въздуха, но Иван Чворович спаси.

В ответната атака Тодор Недлев шутира, но топката срещна гредата.

В 78-ата минута Антон Карачанаков прати топката в стената от пряк свободен удар на 23 метра фронтално от вратата.

Борислав Цонев стреля от дистанция в 82-ата минута, но право в ръцете на вратаря.

В 86-ата минута Антон Карачанаков стреля от пряк свободен удар близо до ъгъла на наказателното поле в дясно по атаката на „Берое“, но прати топката над вратата.

[ad id=“218001″]

Цветомир Панов задържа Педро Еуженио в 90-ата минута и съдията отсъди пряк свободен удар. След това обаче той отреагира бурно и Николай Йорданов му показа директен червен картон. След това и помощник треньора на „Ботев“ Кочев бе също изгонен.

Мартин Камбуров изпълни фаула в 92-ата минута, но прати топката в стената. Малко по-късно Педро Еуженио пробва удар от воле, но бе неточен.

 

В следващия кръг „Берое“ гостува на „Септември“ (София) на 21 септември, понеделник, от 20:30 часа.


image0 (9K)