Берое изигра добър мач срещу ЦСКА, но не успя да измъкне точки

Берое загуби с 2:0 гостуването си на ЦСКА-София в мач от 29 кръг на Първа лига. Домакините поведоха след точно изпълнена дузпа от Евандро в 13-та минута. Наказателният удар бе доста спорен. В 79-та минута Гаджев получи контузия, а Александър Томаш нямаше право на повече промени. Така „Берое“ доигра мача с 10 души. Минута преди края Малинов реализира за 2:0. Мачът бе белязан с три контузии и много жълти картони.
Двубоят започна с принудителна смяна за домакините, а в 6-та минута се стигна до отлична атака за „Берое“, при която Мешка бе изведен в пеналта зад гърба на отбраната и пусна пас към непокритив Педро. Португалецът обаче се подхлъзна в решаващия момент и бе принуден да излезе извън накзателното поле.

Четири минути след това домакините центрираха в наказателното поле на „Берое“ от фаул. Получи се разбъркване, а Бодуров в крайна сметка стреля с глава, но Перниш улови.

В 12-та минута Евандро получи извеждащ пас в пеналта и педна след леко съприкосновение с Баранов. Реферът посочи бялата точка и вдигна картон на естонеца. Потърпевшият изпълни наказателния удар и прати топката в мрежата за 1:0.
В следващите 15 минути играта се успокои и действията бяха предимно в средата на терена, без сериозни опасности. До края на полувремето играта бе накъсана и сериозните атаки почти липсваха, а реферът вдигна 7 жълти картона.
В първите десет минути на втората част Берое владееше повече топката и пробва няколко флангови атаки, но не застраши сериозно вратата на Черниаускас.
В 61 – та минута  след това Рафаел открадна топката, навлезе в наказателното поле и стреля, но Перниш се намеси страхотно и изби в корнер.
В 65-та минута Рафаел овладя в наказателното поле и намери Евандро, който стреля от точката за дузпа, но не намери вратата .

В 69 – та минута  Педро Еуженио овладя на фланга и центрира в пеналта, където се получи разбъркване и в крайна сметка Мешка стреля от въздуха, но стражът улови.

В 70-та минута Педро центрира от фаул, а Камбуров прати топката в мрежата след удар с глава, но реферът маркира засада.
В 82-та минута Пинто намери Жоржиньо в пеналта, който веднага стреля, но Перниш спаси.

В 85-та минута от Берое имаха претенции за дузпа, след като Александър Василев бе съборен в наказателното поле, но съдията подмина нарушението.

Минута преди края след продължителна атака топката бе подадена от Соу за Рафаел. Той стреля, а кълбото попадна в Малинов, който прати топката в мрежата с удар от 20 метра за 2:0


image0 (9K)