Берое завърши 1:1 срещу казахстанския Ордабаси, френски защитник започна проби в старозагорския тим

Берое завърши 1:1 в контрола срещу казастнаския Ордабаси в Белек, Турция. Защитникът Стив Фуртадо който кара пробен преиод при заралии игра през второто полувреме в спаринга.
В 11 – та  мин Иван Минчев стреля от 20 метра, но топката премина над напречната греда на казахстанската врата, две минути по късно се откри доба възможност пред Александър Цветков, който отпарви удар от границата на наказателното поле но в обсега на вратаря и той улови топката.
В 17  – та мин Камбуров свали топаката с глава къв Цветков в пеналта и халфът отправи удар, но стражът на казахстанците успя да избие топката.
От началото на проверката Берое почти изцяло владееше положението на терена и топката и създаде няколко положения пред вратата на Ордабаси.
В 21 – та мин се наложи на вратаря Душан Перниш да излиза  далеч от вратарското поле да пресече подаване  към Жоао Паоло, който се беше измъкнал от защитата на Берое.
Опасна атака на Берое в 24 мин едва не доведе до откриване на резултата в полза на старозагрския тим. Новото попълнение Фол отправи опасен удар , но при добавката Камбуров не успя да засече топката в мрежата.
В 35 – та  мин Цветков овладя топката пре вратата на казахстанците, но ударът му не беше точен. В 38 – та минута Цветков намери Макута, който стреля в движение, но кълбото профуча края вратата.
В 43 – та  мин Орадабаси създаде първата опасност пред вратата на Берое. Жоао Паоло отправи удар от 25 метра, но Перниш се намеси и изби топката.
В ответната атака Берое удари греда. Крум Стоянов подаде към Фол чийто удар срещна лявата греда.
След почивката в игра за Берое се появи Стив Фуртадо, който замени Милен Желев. 25  – годишният Фуртадо, който е юноша на Рен  не е играл през есенния дял. През юли той подписва с втородивизионния испански Албасете, но разтрога още през септември
в 60 – та минута за Орадабаси беше отсъдена дузпа ,  а зад бялата точка застана Жоао Паол който бе точен за 0-1. В 78 – та минута вратарят на Берое Ганев се намеси след удар на футболист от Орадабаси и предотврати сигурен втори гол във вратата си.
В 80 – та мин топката попадна в младока Никола Маринов, но топката мина над казахстанската врата. Португалец Бриджидо се отзова на стрелкова позиция в 82-та минута но ударът му беше избит.
Натискът не Берое се увенча с успех в 86-та минута. Алиун Фол изравни резултата след удар с глава, след като успя да изпревари вратаря.
Берое – Ордабаси 0:1 Жоао Паоло 60 мин – дузпа , 1:1 Алиун Фол 86 мин
Берое – Перниш (46-Ганев), Желев (46 – Фуртадо), Ангелов, Мезаг(68 – Генев) , Тоуба, Стоянов (68 – Н.Маринов) , Макута, Цветков, Фол, Минчев (68 – Меледже), Камбуров (46 – Бриджидо)

image0 (9K)