Берое атакува Балканската лига с домакинство срещу Академик (Пловдив)

БК Берое ще участва в тазгодишния формат на Балканската баскетболна лига. Още утре, 21 октомври, старозагорци влизат в надпреварата с мач пред собствена публика. Берое приема другия български представител Академик(Пловдив) в спортна зала „Стара Загора“. Срещата в сряда е от 19:00ч..

Берое и Академик са част от най-голямата група в Балканската лига – Група „Е“. В нея попадат общо 6 отбора. Прави впечатление присъствието на Ibar Rozaje и Teodo Tivat от Черна гора, както и Kumanovo 2009 и скопския TFT от Северна Македония. Общо 18 отбора ще вземат участие в тазгодишния формат на надпреварата. В нея ударно влизат цели 12 отбора от Израел. Те са разпределени в група „А“, „В“, „С“ и „D“. Всяка от групите разполага с по три отбора!

Добрата новина за феновете на баскетбола в Стара Загора е, че срещите от Балканската лига ще бъдат отворени за зрители. Подобно на правилата от НБЛ залата ще бъде достъпна на 50% от своя капацитет. Отново важат правилата за носене на маски и спазване на дистанция между отделните привърженици в спортното съоръжение.

По повод участието на Берое в Балканската лига напомняме отново на нашите фенове, че могат лесно и удобно да се сдобият със сезонна карта. Тя дава право на свободен достъп за всички домакински срещи на Берое в НБЛ, Купата на България и Балканската лига. С нея ще може да посещавате и домакинските срещи на втория отбор на Берое, който се подвизава в „А“ група.
Билетите за срещата от Балканската лига между Берое и Академик(Пловдив) вече са в предварителна продажба. Цената им е 5лв, а на касите в спортна зала „Стара Загора“ те ще струват 8лв.


image0 (9K)