НАЙ-НОВИ:

Бенчо дарил няколко десетки хиляди за кампанията на БСП в Бургас

Няколко десетки хиляди лева е дарил арестуваният общински съветник Бенчо Бенчев на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания. Това обясни пред камерата на бТВ червеният общински съветник Чанко Мирчев.

[ad id=”225664″]

„Дали са били 20, 30 или 50 не мога да ви кажа, но е помагал, води се отчетност”, подчерта колегата на Бенчев. Според него обаче е мантра, че Бенчо, който бе арестуван заедно с Димитър Желязков – Очите в хотел в Истанбул, е помагал със „стотици хиляди лева, едва ли не милиони”.

„Г-н Бенчев винаги е бил лоялен към БСП, изповядва леви убеждения. Ако имахме някаква информация за неговите нерегламентирани връзки с криминалния контингент, нямаше да бъде издигнат като общински съветник”, изтъкна Мирчев.

„Наистина е помагал, но е несериозно да говорим, че без неговата финансова помощ БСП едва ли не няма да я има”, допълни той.

Чанко Мирчев припомни, че БСП в Бургас се разграничи от Бенчев, който не е член на партията, и поиска оставката му като общински съветник и зам.-шеф на Общинския съвет в Бургас.

[ad id=”263680″]

„Независимо дали е член, негово морално право е да прецени дали да си подаде оставката. Има решение на общинските съветници от БСП, ако не си я подаде, да бъде отстранен от групата”, коментира Мирчев.

„Не е морално да имаш отношения и връзки с криминалния контингент. Той като политик и общественик трябва да знае, че обществото не толерира такива контакти”, подчерта общинският съветник от левицата.

Той допълни, че не е знаел за бизнеса между Бенчев и Митьо – Очите.

„Личният живот на един общински съветник е на показ, не само неговите обществени изяви, така че всеки един от нас трябва да знае, че това, което върши, хората, които са около него и бизнесът, който прави, са на показ и всеки си носи своята отговорност”, подчерта Чанко Мирчев.

[ad id=”236993″]

„В момента текат следствени действия. Вярвам в българския съд, той ще се произнесе дали Бенчев е виновен или невинен”, допълни той.

„В Общинския съвет има спорове единствено на принципна основа. Не са ставали скандали, не сме спорили за нищо друго освен за това, което трябва да става в Бургас, за да е един по-добър град за живеене. Не съм забелязал да има лобизъм от негова страна”, каза още Мирчев.

„Това, което се случва в БСП, се случва и в ГЕРБ, и в останалите политически сили”, каза още той.

Председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ обаче отрече в неговата партия да има такива обвързаности.

„Чух опит да се пренесе към всички партии такова твърдение, категорично изключвам проявление на такива обвързаности по отношение на нашата партия”, подчерта Кирилов.

[ad id=”218548″]

„Надявам се разследването да приключи успешно, да се съберат необходимите доказателства и наказателното производство да приключи с постановяване на адекватни, справедливи и ефективни наказания”, коментира още той. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Мечка нападна и рани двама млади мъже. Това е станало…