НАЙ-НОВИ:

Бейби бум в Китай

В Китай е регистрирана най-високата раждаемост от 2000 г. насам.
През 2016 година в страната са се родили 17,6 млн. бебета, което е с около 1,4 млн. повече в сравнение с предишните четири години.
Увеличението в броя на ражданията е в резултат на промяната в законодателството от 2015 г., влязла в сила в началото на 2016 г., с която на семействата беше разрешено да имат повече от едно дете.
Политиката семействата да имат само по едно дете е от 1970 г., като задачата ѝ е да намали ръста на населението. До промяната на закона се стигна заради застаряването на населението и намаляването на броя на хората в трудоспособна възраст, пише offnews.bg
Според китайските власти промяната в закона е била своевременна, тъй като ражданията са се увеличили в момент, в който броят на жените в детеродна възраст е намалял с 5 млн.
Очакванията са броят на жените в детеродна възраст да намалява с по около 5 млн. всяка година до 2020 г., но Китай ще се опита да поддържа ниво от около 17-20 млн. бебета родени всяка година. Ако планът бъде изпълнен, до 2020 г. населението на страната ще достигне 1,42 млрд. души при 1,37 млрд. в края на декември 2015 г. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Пловдив и Хасково ще са домакини на финалите съответно на…