Без болки в ставите: Джинджифилов компрес ще ви върне радостта от движението

Радостта от движението я няма, защото то е трудно и често е съпроводено от болки. Има начин да се предотврати това страдание. Джинджифилът е естествено ефективно лекарство, чиито противовъзпалителни свойства са доказани отдавна. Джинджифилът помага да се облекчи състоянието на артрит, премахва досадните мускулни болки и главоболието. Помага и при болка в коляното и в ставите на пръстите на ръцете, ускорява и кръвообращението.

Има много начини за ползване на джинджифил  Някой го добавят в храната под формата на прах или настърган, друг пие джинджифилов чай сутрин. Ще ви предложим едно малко по-различно приложение на джинджифила, което ще ви помогне да ставате от стола без болка и да се насладите пълноценно на радостта от движението.
Какво е джинджифилов компрес и как да го използвате?
Джинджифилов компрес е ефективен инструмент за лечение на мускулни болки и облекчаване симптомите на разширени вени, навяхвания и дори  ревматизъм. Като активна съставка, джинджифилът предизвиква усещане за парене и също така повишава температурата на тъканите. Не се притеснявайте, защото това е начинът, по който този полезен корен действа.
Компресираните компоненти проникват дълбоко в кожата и премахват основната причина за болка. Когато колянната става ви боли или имате болка в глезена, ще се почувствате много по-добре, ако поставите джинджифилов компрес върху крака си.

Как да приготвите джинджифилов компрес:

70 г корен на джинджифил
2 супени лъжици морска сол
4 скилидки чесън

Начин на приготвяне на компреса:

1. Почистете джинджифила от кората, като преди това го измийте хубаво. Рендосайте го, за да може да го смесите с останалите компоненти.
2. След това обелете чесъна.
3. Смесете джинджифила, чесъна и морската сол в хаван.
4. Внимателно ги счукайте до получаването на гладка маса.
5. Пригответе си фолио с размер, достатъчен да покрие (увие) засегнатото от болката място.
6. Получената маса се прилага върху кожата на мястото, където болката е най-силна.
7. Сложете внимателно фолиото и леко натиснете, преди да увиете, за да се разнесе сместа.
8. Ако е необходимо, фиксирайте фолиото с лепяща лента (левкопласт).
9. Ако е възможно, поставете превръзка върху фолиото. Носете превръзка, дори и да не отивате някъде през деня.
10. Препоръчваният период за използване на компреса е най-малко 6 часа.

Обърнете внимание на факта, че компресът не се препоръчва за употреба при отворени рани. Той може да помогне само при вътрешни болки в ставите и мускулите.
Джинджифилът е уникално и естествено средство за защита. Той съдържа повече от 12 компонента, които могат да лекуват възпалителни процеси в човешкото тяло.
Джинджифилът намалява чувствителността на нервните рецептори при болка, като действа не по-малко активно от лекарства като аспирин и ибупрофен. Странични ефекти в този случай няма, което е особено важно при дългосрочно лечение.

Източник: lekuva.net


image0 (9K)