Бегълците от старозагорския затвор имали мобилни телефони, можели да говорят свободно

Двамата молдовски граждани Василе Морару и Александър Хаджи, които избягаха от общежитието от открит тип в Стара Загора към затвора в града, са извършили бягството между 12.00 и 15.00 ч. на 24 август.

Престъпниците са се намирали на открития фитнес, счупили част от оградата и избягали в неизвестна посока. Малко преди това молдовците са имали среща със свои близки. Сънародникът им казал пред разследващите, че не знае нищо за плана им.

„Третият молдовски гражданин заяви, че в последните 2-3 дни не били в добри отношения и не знае нищо”, каза директорът на затворническото общежитие Запрян Димитров пред Нова телевизия.

Двамата разговаряли на румънски език и никой от охраната нямал представа какво обсъждат.

„В общежитията от открит тип в цяла България телефоните са разрешени. Всеки един затворник може да говори свободно. Нямаме право да ги подслушваме. Преди беше по-различно. Сега моделът е либерализиран. Много по-трудно може да добием информация за техни бъдещи действия”, заяви Димитров.

Те бяха осъдени заради извършено престъпление през лятото на 2018 г. Тогава трима молдовски граждани взривиха банкомати в Казанлък и Стара Загора. Бяха задигнати близо 80 000лв. Впоследствие върнаха парите. Присъдата им беше намалена заради направените самопризнания.

Още по темата: Бегълците от затвора в Стара Загора са молдовски граждани

Двама затворници са избягали от общежитие в Стара Загора

 

 


image0 (9K)