НАЙ-НОВИ:

Бегълците от затвора в Стара Загора са молдовски граждани

Двама молдовски граждани са избягалите от затворническо общежитие в Стара Загора. Както ЗАРАТА писа, инцидентът е станал на 24 август следобед.

От Министерството на правосъдието съобщихa, че в Затворническо общежитие от открит тип служителите от надзорно-охранителния състав са констатирали, че двама лишени от свобода са осъществили бягство чрез преодоляване на охранително съоръжение.

Според информация на бТВ двамата избягали са от група от трима, осъдени за обир на два банкомата в Стара Загора и Казанлък. Случаят прикова общественото внимание миналата година.

Тогава тримата молдовски граждани Василе Морару, Александър Хаджи и Дионис Коржукару се признаха за виновни и всеки от тях получи присъда от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Тъй като срокът за излежаване е по-малко от пет години, тримата са били настанени в затворническо общежитие, а не на място с по-строг режим.

Двамата избягали затворници са 24-дишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи. Те са се намирали в двора на общежитието и са прескочили оградата му към 15:45 ч.

При пълно взаимодействие с органите на МВР е обявена тревога, като лицата са пуснати за общонационално издирване.

image1 (9K)

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая.

faktor

Двама затворници са избягали от общежитие в Стара Загора

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Хората да не взимат прибързани решения при онлайн резервация на…