НАЙ-НОВИ:

Баскетболният Берое рагроми Черно море Тича

Берое разгроми Черно море Тича с 102:63 в среща от НБЛ в Стара Загора. Домакините не срещнаха трудности и стигнаха без проблеми до осмата си победа в първенството. В първите минути именно националът Станислав Ваклинов се превърна в топ реализатор за своя отбор с няколко попадения. Домакините взеха частта с 23:16, като можеха да съжаляват, че не водеха дори още по-убедително. В игра за „зелените“ се появиха Мишо Комбаков и Дамян Минков.

През втората четвърт картина се запази същата. Берое отвори двуцифрена разлика, която постепенно растеше, но и гостите напомниха за себе си с няколко минути, в които успяха да понамалят своя пасив, преди отново старозагорци да дръпнат напред в резултата. Берое показа известна аристократичност в част от нападенията. Все пак с 22:16 те отново спечелиха частта и с общ резултат от 45:32 се оттеглиха като лидери на почивката.

Още с началото на третата част стана ясно, че Берое ще действа далеч по-концентрирано в оставащите минути до края на двубоя. По-добрата организация в редиците на старозагорци се оказа сериозен проблем за младия отбор на Черно море Тича. Тройките на старозагорци влязоха в употреба, а Бишъп и Ваклинов доминираха в нападение и защита. Беройци нанизаха 34 точки, допускайки 15.

Четвъртата част започна при аванс от над 30 точки за Берое – 79:47. Въпреки разликата в резултата беройци продължиха да играят агресивно в отбрана. Старозагорци методично увеличаваха своя аванс и пет минути преди края те вече водеха с над 40 точки. Симеон Илиев вкара за стотната точка за „зелените“ в двубоя. Мачът приключи при 102:63 За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Гражданите, които пътуват за Норвегия, от днес трябва да представят при…