Баскетболистите на Берое ще изиграят три мача през тази седмица

Баскетболният отбор на Берое навлиза в една от най-натоварените си седмици от началото на сезона. В следващите 6 дни пред „зелените“ ще изиграят цели 3 двубоя. Първият от мачовете е утре(22.01) в турнира от Балканската лига срещу македонския Блокотехна. След това старши треньорът Любомир Минчев и играчите на отбора ще разполагат с едва един ден преди на 24-ти януари, четвъртък, отново в същата надпревара да се изправят срещу косовския Башкими. Точно 48 часа по-късно в среща от 16-я кръг на Националната баскетболна лига беройци излизат срещу Ямбол. Интересното в случая е, че в трите двубоя Берое ще домакинства в спортна зала „Стара Загора, което се очаква да бъде истински баскетболен празник за феновете в Стара Загора.

След повече от месец прекъсване беройци отново излизат на международната сцена. На 22-ри януари в спортна зала „Стара Загора“ „зелените“ влизат в битка с един от основните си конкурентни в Балканската баскетболна лига отбора на Блокотехна. Македонският тим идва в Стара Загора с актив от 9 точки, постигнати с 4 победи и една загуба. Отборът от македонския град Гевгели е лидер във вътрешното първенство с 9 победи и само две загуби. В последния кръг Блокотехна отстъпи като гост с 97:90 от МЗТ Скопие. Начело на отбора е старши треньорът Мариян Илиевски и неговият помощник Иле Ефтимов. Двамата налагат изключително здрава игра в отбрана, за което говори и сравнително малкият брой допуснати точки в македонското първенство – 773 при изиграни 11 двубоя.

Междувременно положението с контузени и болни играчи в щаба на Берое остава притеснително. При изключително трудната, но и важна победа над Спартак в Плевен от НБЛ „зелените“ получиха тежък удар с контузията на Конър Франкамп. Капитанът Тихомир Желев въобще не пътува за гостуването заради грип, а поради същата причина и центърът Далин Бачински не записа нито една минута. Ивайло Тонев продължава да лекува контузия. Въпреки несгодите обаче надеждите на фенове, ръководство и играчи е, че победният ход на отбора във всички надпревари ще продължи. Това едва ли ще бъде възможно без всеотдайната подкрепа на публиката, която е неизменно с момчетата дори при гостуванията в страната.

Срещата между Берое и Блокотехна е с начален час 18:30ч. във вторник!


image0 (9K)