Баскетболистите на Берое се върнаха на победния път

Берое се върна на победния път, побеждавайки като гост Кожув Гевгелия с 94:85 в предпоследна среща от редовния сезон на Балканската лига.

Беройци стартираха със стартова петица в състав Пол Милър, Конър Франкамп, Николай Стоянов, Александър Янев и Терънс Дженингс. Ротацията от пейката бе широка. Най-много минути записаха Джеймс Уайт, Тре Когинс и Тихомир Желев.

Домакините започнаха по-активно срещата, като поведоха с 11:4. При този резултат наставникът Любо Минчев взе таймаут, след който „зелените“ излязоха преобразени. С много силна игра в атака най-вече на Конър Франкамп нашите обърнаха резултата и след 10 минути игра водеха с 25:17. Втората част продължи със силното беройско представяне. В един момент нашите поведоха с цели 18 точки. Стрелбата на Франкамп беше на много високо ниво. Американецът стреляше със 75% успеваемост, целият отбор в атака бе с 64% успех. По този начин нашите се оттеглиха на почивка с 16 точки преднина – 54:38.

След почивката се случи до болна познатото необяснимо отпускане в състава на Берое. Пропадането на старозагорци започна при комфортната преднина от 69:54. Домакините направиха серия от 12:0, след което Сашо Янев отбеляза 1 наказателен удар за 70:66. Кожув обаче продължи и след това със серията, за да поведе със 75:70. В този момент беройци най-накрая се събудиха благодарение на невероятния Конър Франкамп, който с точно попадение от тройката започна обрата за нашите. Последва кош на Дженингс и две поредни тройки Франкамп и Когинс, които трасираха пътя към десетата победа за Берое в редовния сезон на Балканската лига. До края на мача заралии не изпуснаха повече контрола и се поздравиха с трудна, но заслужена победа.

Конър Франкамп бе над всички в срещата с цели 38 точки, гарнирани с 6 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки. Тре Когинс също записа добро представяне с 16 точки, а Джеймс Уайт завърши с 10. С този успех Берое се утвърди на върха в класирането. В последния кръг на 19 март нашите гостуват на Блокотехна, който е единственият ни съперник за лидерската позиция в крайното подреждане на редовния сезон в турнира.


image0 (9K)