Баскетболистите на Берое на лагер преди гостуването в Плевен

Баскетболистите на Берое заминават днес за Плевен за втория си мач от четвъртфиналната серия на първенството в Националната баскетболна лига. Съперник е местният Спартак, двубоят е утре от 18.00 часа в зала „Балканстрой“. „Зелено-белите“ водят с 1-0 в серията и при успех утре вечер ще се класират за полуфиналите на шампионата.

В състава за утрешния мач се завръща изтърпелият наказанието си Аарън Джоунс. Американецът изгледа отстрани двубоя в Стара Загора след като бе дисквалифициран на мача с Балкан (Ботевград) от последния кръг на редовния сезон. Така треньорският щаб няма да може да разчита единствено на контузения Тенчо Тенчев.

След първия двубой наставникът на Берое Любо Минчев не спести добри думи за изявите на играчите. „Като цяло играхме много добре, особено в защита. Спартак е отбор, който средно на мач вкарва над 80 точки, ние го ограничихме до под 70. Да, имаше и много добри неща, имаше и грешки в нападение. Това според мен беше нашият проблем. Смятам, че като цяло си свършихме добре работата, надявам се само да запазим концентрация и да играем по същия начин в защита и в следващия мач в Плевен“.

„Надявам се нашите фенове да напълнят залата в събота и да направим нещата доста трудни за Берое“, коментира след поражението треньорът на Спартак (Плевен) Александър Дяковски. „Имахме може би най-лошия си ден от линията за изпълнение на наказателни удари. В редовния сезон свършихме първи в лигата като процент и бяхме близо 80. В този мач обаче сме около 40 процента и сме пропуснали над 10 фаула. Разликата е точно толкова, въпреки че на моменти беше по-голяма. Отдавам я точно на това – грешките ни в нападение. Надявам се тази успеваемост в нападение да я променим за втория мач в Плевен“.


image0 (9K)