Баскетболистите на Берое надиграха тима на Крайова

Баскетболистите на Берое надиграха тима на Крайова с 78 на 69 точки в поредна проверка от предсезонната подготовка на тима. В срещата, играна в общинска спортна зала ДЗУ в Стара Загора пред около 200 привърженици, старозагорци показаха по-добра игра от своя съперник и логично водиха в резултата през ¾ от игровото време. Старши треньорът Любомир Минчев за първи път разполагаше с пълния си състав и съумя да използва в контролата наличните си състезатели. С много усилия и колективен дух „зелените“ успяха да се справят с мощта на румънския Крайова.

За Берое в началото започнаха Тихомир Желев, Станислав Ваклинов, Павел Маринов, Адонис Файлър и Джеймс Уайт. Гостите обаче влязоха в срещата по-добре и след 3 минути водиха с 8:2 точки. След две тройки на Тихомир Желев и Адонис Файлър и феноменален чадър на Джеймс Уайт резултатът бе изравнен. Първата част все пак приключи с преднина от 5 точки за тима от Крайова- 15:20.

[ad id=“225664″]

Указанията на Любомир Минчев в паузата обаче дадоха нужния резултат и още в началото на вторите 10 минути точките отново бяха равни-22:22. След размяна на няколко последователни коша Берое излезе напред в резултата с 28 на 26. Тихомир Желев се отличи с още две успешни стрелби от зоната на трите точки. Малко преди края на втората част Конър Франкамп напусна игрището с контузия. Ефектна комбинация между Адонис и Уайт завърши с феноменална забивка на последния, която буквално взриви феновете по трибуните. Полувремето дойде при преднина за Берое с 39 на 33.

Въпреки направените промени след почивката Берое продължи да доминира над своя противник и в края на третата част вече водеше с 57 на 49. В игра за старозагорци се появиха и младите Евгени Василев и Николай Титков, който се отчете с прекрасна стрелба от тройката. В последната част преднината на Берое набъбна до 12 точки. В крайна сметка проверката между Берое и Крайова приключи при резултат 78 на 69 за старозагорци.


image0 (9K)