Ахмед Башев: В началото на кампанията един глас сe купуваше за 50 лева, в края – за 150!

И двата щаба пазарували гласове на килограм

„За опонентите ми това беше война. За мен те не бяха врагове, а политически опоненти“, оплака се бившият кмет на община Гърмен.

„Гледах тази пошла практика да се купуват гласове. И двата щаба купуваха гласове на килограм. Жандармерията и полицията пристигнаха в Гърмен, когато вече всичко беше приключило. В началото на кампанията един глас струваше 50 лева, а в края – 150 на глас.“ Това разказа пред бТВ бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев, който бе арестуван по подозрения за търговия с гласове.

По думите му, за да се заинтересува главният прокурор от него показва, че явно е интересна личност.

„В колата ми имаше 2000 лева и празни бюлетини от първия тур, с които правехме агитация. Парите бяха останали в колата, защото със съпругата ми ходихме през деня на пазар. Темата за изборите не стоеше, защото те за мен приключиха още на първия тур. Аз бях отпаднал от надпреварата“, поясни той.

„За опонентите ми това беше война. За мен те не бяха врагове, а политически опоненти“, оплака се бившият кмет на община Гърмен.

Според него хората го уважават. „Харесват ме. Ходя по селата. Дори в кв. „Кремиковци“ ромите бяха гласували за мен без да са им предлагани пари“, разкри Башев.

Той даде съвет на наследника си на поста, да се отърси от кърлежите, които сега били до спечелилия, както преди до него.

„Сега ще съдя моята държава до дупка, стига да имам възможност“, закани се Ахмед Башев.


image0 (9K)