НАЙ-НОВИ:

Ауди А8 собственост на ВиК дружество ползва зам.министър Нанков

Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков използва автомобил, марка “Ауди”, който е собственост на “ВиК Варна”, съобщава “Капитал”.

Министерството е собственик на 51% от акциите на дружеството, останалите са на общините в района.

На фона на проблема с недофинансирания ВиК сектор, кризата в него и дебата за ниското заплащане на служителите в сектора използването на автомобил на регионален ВиК оператор от централното управление е необяснимо, коментира изданието.

От ведомството обясняват, че колата се ползва по договор с водното дружество от 2010 г.

“Предоставените автомобили се използват за изпълнение на служебните задължения на служителите на министерството с оглед на обстоятелството, че ведомството не е провеждало обществени поръчки за закупуване на автомобили със средства от бюджета, обезпечаващи нуждите на централната администрация”, обясняват от министерството пред “Капитал”.

Справка в Агенцията за обществени поръчки сочи, че от само от 2015 г. досега “ВиК Варна” е купило автомобили тип хечбек, джип или пикап за над 780 хил. лв. с ДДС (това не включва товарни автомобили, самосвали и т.н.).

Загубите на вода във Варна са около 60%. Дружеството е с приходи 62.5 млн. лв. за 2018 г. и с печалба 1.46 млн. лв.

От 2008 г. “ВиК Варна” се управлява от Валентин Вълканов с една пауза в периода 2009 – 2012 г., когато е купен въпросният автомобил. По информация на “Банкеръ” той е бил отстранен от първия кабинет на Борисов, защото купувал материали на завишени цени.

Източник: Дневник Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Нападател откри огън в хотел в центъра на арменската столица…