НАЙ-НОВИ:

Атлантици: Да подкрепим протестите пред руското посолство и консулства за свободата на Навални

  • Ваня Русева
  • 23.01.2021
  • България
  • Коментарите са изключени за Атлантици: Да подкрепим протестите пред руското посолство и консулства за свободата на Навални

Атлантическия съвет на България излезе с позиция, с която подкрепя инициативата на руски граждани, живеещи в България да организират в събота, 23 януари пред Руското посолство и консулствата му в страната протест в защита на Алексей Навални. Непосредствено след като кацна в Москва след продължително лечение в Германия, Навални бе арестуван от руските власти с измислени обвинения.

Настояваме опозиционният лидер да бъде незабавно освободен. Очакваме освен във Варна и София протести да бъдат организирани и в другите градове, където Руската федерация има консулства, се казва в позицията на АСБ.

„Варна се събужда и е на път да разбие наложеното обществено мнение, че градът е център на путинистите в България.

Призоваваме всички български граждани, за които свободата и правата на гражданите са основна демократична ценност, да проявят солидарност и да се присъединят към протестите на 23 януари. По този начин те активно ще подкрепят руските граждани в Русия, България и по света, борещи се срещу криминалния режим на Путин и поддържащата го престъпна, олигархично-милиционерска клика”, изтъкват атлантиците.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

  Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
„Има няколко мутирали щама на коронавирус, които са много по-заразни.…