Асиметрията на човешкото лице

Свойството на човешкото лице – за повечето хора лявата и дясната страна на лицето не са съвсем еднакви, а също са леко несиметрични, научи ЗАРАТА.

Хората са свикнали с този феномен, и не им прави впечатление, че може лицето им да е несиметрично. С оглед на нашия толкова голям навик към асиметрията на лицата на всички наши приятели и непознати хора, ние дори не забелязваме разликата между лявата и дясната страна на човешките лица, или по-скоро не им придаваме значение.

Но това явление все още се проявява по много интересен начин. Факт е, че хората най-често се виждат в огледало, където лицето им се отразява отляво надясно и те свикват с този „огледален“ образ. Но всички останали хора и камери виждат хората истински, без огледално отражение.

Поради асиметрията на лицето, картината, която хората виждат в огледалото и това, което виждат другите хора и камери, са различни. Така на снимка човек вижда себе си като истински а в огледало, отразено отляво надясно. Появата на човек в огледалото му е по-позната, следователно, гледайки снимката си, почти всички хора несъзнателно забелязват, че „нещо не е наред“ и го възприемат като „грозно“.

Затова повечето хора не харесват своите изображения на снимката. Въпреки че в действителност това е само въпрос на навик, защото в действителност хората на снимката, в действителност и в огледалото са еднакво красиви.

Не се гледайте в огледалото, вместо това си правете селфита. В този случай вие непрекъснато ще се виждате като истински и постепенно ще свиквате с реалния си образ и ще започнете да харесвате вашите снимки, на които сте реални.


image0 (9K)