НАЙ-НОВИ:

Арестуваха шефка в НАП в момент на вземане на подкуп

Вчера е била арестувана шефката на отдел “Обслужване” в НАП-Пловдив. Жената е на около 60 години и е действала абсолютно самостоятелно. Тя не е имала съучастници. Това съобщиха на брифинг разследващи  от Окръжна прокуратура – Пловдив.

От прокуратурата разкриха, че е бил подаден сигнал от фирма, която в този момент е била проверявана от НАП. Искали ѝ пари, за да излезе компанията чиста от проверката.  Бил е поискан подкуп от 4000 лева, за да се заметат следите на неистински фактури, които са щели да уличат фирмата в далавери.

“Веднага, след като беше подаден сигналът прокуратурата се задейства и образува досъдебно производство”, съобщиха окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и заместникът му Галин Гаврилов.

Вчера, в момент на даване на подкупа в Пловдив, служителката е заловена и арестувана с половината от сумата – 2000 лева. Тя ще остане в ареста за 72 часа и ще ѝ бъде поискан постоянен арест.  Заплашват я до 6 години затвор и до 5000 глоба. Интересно е, че служителката, която е била началник на отдел “Обслужване”, не е от отдела в НАП, който е проверявал рекетираната фирма. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Светла Славейкова е убитата в София, мъжът й я заклал…