НАЙ-НОВИ:

Арестуваха високопоставен служител на “Роскосмос”, обвинен е в държавна измяна

Федералната служба за сигурност в Русия задържа бившия журналист и настоящ служител на държавната корпорация “Роскосмос” Иван Сафронов. Той е заподозрян в предаване на секретна информация на НАТО.

От Федералната служба за сигурност уточниха, че Иван Сафронов е събирал и предавал на една от специалните служби на НАТО информация, която представлява държавна тайна.

Повдигнато му е обвинение в държавна измяна, за което Наказателният кодекс предвижда до 20 години затвор. От „Роскосмос“ заявиха, че арестът не е свързан с настоящата работа на Сафронов.

През май той беше назначен за съветник на генералния директор на компанията Дмитрий Рогозин. От своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че задържането на Сафронов няма нищо общо с журналистическата му дейност.

Преди да постъпи в държавната корпорация журналистът работи във водещите издания „Комерсант“ и „Ведомости“. Той отразяваше военното и военно-техническото сътрудничество, както и теми, свързани с отбранителната и космическата промишленост, отбелязва БНР.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Не опитвайте това сами в къщи! Преди да настъпят сериозни…