НАЙ-НОВИ:

Арести в Раднево! Задържаха шефката на болницата и още двама за злоупотреби с огромни суми

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора е водено разследване от Сектор “БОП” – Стара Загора за извършено престъпление – пране на пари, осъществявано от лица, работещи в МБАЛ “Доктор Димитър Чакмаков” – Раднево, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследване са събрани доказателства и за извършени други престъпления, а именно безстопанственост и длъжностно присвояване. В качеството на обвиняеми са привлечени управител на лечебното заведение и още две длъжностни лица – М.С., М.У и М.А., както и служител – С.С., шофьор, за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери в условията на продължавано престъпление.

Две от лицата – М.С. и С.С са привлечени като обвиняеми и за извършено в съучастие и в условия на продължавано престъпление – пране на пари. Едното длъжностно лице – М.У е привлечено и за извършена умишлена безстопанственост в условия на продължавано престъпление.

Днес по внесено искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора, Окръжен съд – Стара Загора взе по отношение на три от обвиняемите лица М.С., М.У. и С.С мерки за неотклонение “задържане под стража” и по отношение на едно лице – М.А. – мярка за неотклонение “домашен арест”. Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба – София, като продължава с извършване на активни процесуално – следствени действия. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Състезателките на СК Елит Стара Загора се представиха успешно при…