Арена Стара Загора – новото бижу на града ще се издигне в Парк Артилерийски (СНИМКА)

Предвижда се новата зала в Стара Загора да разполага с капацитет 5200 седящи места
Първата крачка към изграждането на многофункционална спортна зала в Стара Загора е направена. В петък Община Стара Загора обяви процедура с предмет “Открит конкурс за идеен проект за новото съоръжение в УПИ I спорт, атракции, озеленяване, рекреация кв.334а, гр. Стара Загора“.

В публикуваната на страницата на Общината информация се посочва, че в залата ще се провеждат състезания от различни спортове, в съответствие с изискванията на международните федерации, с адаптивност на трибуните и цялостната конфигурация на залата, както и концерти, конференции, изложения, изложби и други културни мероприятия.
Предвижда се също обособяването на бизнес зона-конферентен блок, хранене и развлечения. В заданието, което Община Стара Загора е публикувала на 22 ноември става ясно, че визията на залата трябва да бъде съобразена със заобикалящата паркова среда.

В заложените от възложителя изисквания се посочва още, че съоръжението трябва да разполага с капацитет от 5200 седящи места с възможност за провеждане на различни спортни състезания от международен и национален ранг в съответствие с изискванията на съответните международни федерации.

Теренът, отреден за многофункционална спортна зала, се намира на стратегическо място в Стара Загора, с добър транспортен и пешеходен достъп. Разположен е в сърцето на новоизградения парк “Артилерийски“ (бивш военен терен), в кв. “Казански“ в Стара Загора.


image0 (9K)