Апаратура в Стара Загора позволява възстановяване за 2 дни на пациенти с пластика на кръстни връзки

Ендоскопска ортопедична апаратура от най-ново поколение на един от водещите световни производители на медицинска апаратура и изделия DePuy Synthes на Jonson & Jonson дава възможност пациентите, претърпели артроскопска операция за реконструкция на увредени кръстни връзки на коляното, да бъдат раздвижвани

Това става още на втория ден след интервенцията. В продължение на един месец иновативната артроскопска кула Pure Vue, разработена от Mitek Sports Medicine, беше предоставена безвъзмездно за работа на ортопедичния екип на Болница „Тракия“, където под ръководството на д-р Петьо Братоев бяха извършени над 20 артроскопски операции на пациенти с различни ортопедични проблеми в коленете, рамото или глезените.
„С тази съвременна апаратура и хирургичната френска система TLS пациентът не се нуждае от обичайния период за имобилизация (обездвижване) от 4-5 седмици и задължителното носене на ортеза, употребата на патерици и други обстоятелства, предизвикващи дискомфорт“, посочи д-р Петьо Братоев. Достатъчни са само 2 дни.
Обикновено от операции за реконструкция на скъсани кръстни връзки или на увреден менискус се нуждаят сравнително млади хора на възраст между 20 и 40 години, които са активни физически и бързото възстановяване на двигателната им активност е от особена важност.


image0 (9K)