Антон Тодоров разобличи и „Густо ми е, Велков“, от Господарите в съмнително разследване.

„В Пловдив има една ПР-ска фирма – „Студио Густо“ ЕООД. Едноличен собственик и управител е Илиян Емилов Велков. Не се сещате кой е той ли? „Густо ми е, Велков“, репортерът в Пловдив на „Господари на ефира“, това е той. През 2016 г. тази ПР-ска фирма подписва 18-месечен договор с Медицинския университет в Пловдив за информационни услуги за над 7000 лв. Свършва срока на договора и през февруари 2018 г. в „Господари на ефира“ се появяват поредица от предавания, които обвиняват Медицинския университет-Пловдив и ректора, чийто подпис иначе стои под този договор за обслужване от ПР-ската фирма на „Густо ми е, Велков“ на същия този университет, в продаване на дипломи на гръцки студенти.

[ad id=“263680″]

Не Ви ли се струва подозрително и маааалко, ама много малко, съмнително?”, пита от фейсбук страницата си политологът Антон Тодоров.

Преди дни гръмна и друг скандал с „Господари на ефира”. Репортерът им Димитър Върбаков бе уличен в лъжесвидетелстване и набедяване, че е пребит от собственик на склад за храни с изтекъл срок на годност. Разпространени в медиите кадри от охранителните камери на склада показват, че управителят на склада и негов служител избутват Върбанов извън помещението, след което затварят вратата, без да му нанасят удари или да го хвърлят от някъде. Впоследствие той лежи известно време, подпрян на единия си лакът, докато операторът му го снима, а след това ляга по гръб, изчаквайки да дойдат повиканите полицаи. Когато униформените идват, те помагат на репортера да стане и олюлявайки се, да седне на пейка. Заради манипулацията Върбаков бе отстранен от шоуто, Нова ТВ се разграничи от постъпката му, а според прокуратурата може да му бъде повдигнато обвинение и наложено наказание пет години лишаване от свобода.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)