Антон Тодоров: Нинова иска да командва политически държавното обвинение

Политологът Антон Тодоров за пореден път откри тежки разминавания в думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, които се диктуват единствено от интересите й.

Тодоров припомни участие на Корнелия Нинова, от 6 декември 2017 г. в „Здравей България” по Нова телевизия. Червеният лидер директно заевява: „Да ме атакуват, ето, за кой път да кажа – атаките в България не стават с извънреден съд от трибуната на парламента, от студиата в телевизиите. Стават в прокуратура и съд, ако искаме да сме правова държава“.

„Тогава Нинова не се притеснява да говори за това, че атаките (аз предпочитам да говоря за сигнали, не за атаки, но това и е манталитета, който разкрива, без да осъзнава) трябва да минават през прокуратурата, за да ги тълкуваме като нещо съвсем в реда на нещата в една правова държава“, казва Антон Тодоров.

„Нинова и БСП заемат позиция на 180 градуса, щом става дума за техен човек, за когото прокуратурата е събрала доказателства за престъпление!! Това не е ли безобразие? Прокуратурата, която разследва Елена Йончева е същата, която разследва Живко Мартинов, кмета на Септември и др. от ГЕРБ. Днес БСП казват директно – „Тази прокуратура ще разследва САМО хора от ГЕРБ. Няма да разследва хора от БСП“, което представлява ужасен прецедент за последните 30 години и връщане към партийно-политическо командване на държавното обвинение. Това е катастрофа и заплаха за правата и свободите на българските граждани от страна на БСП“, анализира политологът.

„Фактор“


image0 (9K)