НАЙ-НОВИ:

Антон Кутев: Да спрем безхаберието в МВР

„Не съм убеден, че вотът на недоверие ще мине, но не е това целта. Ако мине, това би било добре за държавата. Въпросът е да спрем това безхаберие в министерството на вътрешните работи”, заяви Антон Кутев от БСП.

[ad id=”225664″]

Днес левицата трябва да внесе втори вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов. Този път темата му е провал в системата на „Сигурността”. БСП предлага депутатите да останат без лятна ваканция през август, докато не решат проблемите, които заливат обществото ни през последните седмици.

По думите на Кутев най-сериозни са проблемите по отношение на вътрешния ред, но има недостатъци и в министерството на отбраната, както и по отношение на финансовата сигурност.

„Аз лично имам 15 въпроса към министъра на вътрешните работи, а той отговаря, че според него всичко е наред и системата си работи”, каза още Антон Кутев, предаде bTV.

[ad id=”263680″]

По повод хората с увреждания: „Аз съм убеден, че цялата машина на държавата ще се насочи срещу майките на деца с увреждания. Те трябва да бъдат защитени”, каза Кутев.

Кутев заяви в студиото на „Тази сутрин“, че се чувства неудобно всеки път, когато минава покрай НС, и вижда всички майки и деца с увреждания, които протестират. По думите му обществото и държавата са длъжни да направят нещо за тези хора, тъй като те няма как да работят и да подобрят положението си.

[ad id=”236993″]

Относно скандала със скъпия билет на зам. – министъра на труда и социалната политика, Росица Димитрова, той каза, че лично е повдигнал въпроса в НС дали България ще бъде представена на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк.

Той обясни, че тази конвенция не е ратифицирана в България, а и българската делегация е била без ясна концепция за своето участие и не е защитила интереса на страната ни и хората с увреждания у нас.

[ad id=”236999″]

„Въпросът не е дали знаеш колко струва самолетния ти билет. Въпросът е, че ако имаш смислена политика и знаеш какви са ти целите, резултат можеше да има”, коментира Кутев.
btv.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Малък взрив е станал на станция "Саутгейт" на лондонското метро…