Антоанета Бонева ще участва да държавното първенство по спортна стрелба с пистолет в Стара Загора

Стара Загора отново ще бъде домакин на държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет. Състезанието ще се проведе от 14 до 16 юни на стрелбището в квартал Лозенец.
Участие ще вземат близо 200 състезатели от 16 клуба от страната във всички възрастови групи. Участие е заявила и Антоанета Бонева която спечели квота за Олимпиадата в Токио.
– Програмата на първенството ще бъде много натоварена, основните състезание ще са в петък, събота и неделя.
Шампионатът започва с дисциплините стрелба 25 метра за момчета, момичета, юноши и девойки в петъчния ден.
В събота ще се включат жените на 25 метра и най-радостното е че в първенството ще участва Антоанета Бонева, една от водещите състезателки през последните години. Това ще бъде една висока чест да я посрещнем в Стара Загора. , заяви главния треньор на старозагорският клуб по спортна стрелба Георги Кочеренко.
Клубът – домакин Августа 1992 ще бъде представен от 16 състезатели.
– Очаквам при мъжете на пистолет Александър Горанов да се представи силно при бързата стрелба, а преди години беше един от лидерите при юношите. При юношите надеждите ни за силно представяне са свързани с Вацлав Стоянов и той ще участва в две дисциплини на пистолет 25 и 50 метра.

Юношата на СК Августа 1992 Илиян Иванов се представи силно при участието си на държавното първенство на малокалибрена пушка в София при юношите и спечели два сребърни медала.
– Не ми достигнаха три точки за да стана шампион. Доста трудно беше, защото конкуренцията е голяма при такова състезание.


image0 (9K)