Англия се развихри и размаза Панама

Националният отбор на Англия записа разгромна победа с 6:1 над дебютанта на световни футболни финали Панама във втория си мач от група G на световното първенство по футбол в Русия. С победата Англия поведе в класирането с 6 точки, колкото има и вторият Белгия.

[ad id=“225664″]

Двата отбора са с еднаква голова разлика 8:2, но Англия има предимство по показателя за феърплей, като имат 1 картон по-малко от Белгия.

Двата тима се срещат в четвъртък, когато ще определят кой от тях ще завърши на първо място в групата и кой на второ.

[ad id=“263680″]

Панама, както и Тунис, отпадат след края на тази първа фаза на Мондиала в Русия.

Англичаните изиграха брилянтно първо полувреме в Нижни Новгород, в което реализираха цели 5 безответни попадения. За последно Англия бе вкарвала 4 или повече гола в един мач във финала на световното първенство през 1966 година, когато побеждава ФРГ с 4:2 след продължения.

Защитникът Джон Стоунс даде начало на английския спектакъл в осмата минута, когато бе оставен абсолютно непокрит при едно центриране от корнер и с плонж засече центриране от корнер на Кийрън Трипиър за 1:0. Това бе и първи гол за играч на Манчестър Сити за Англия на световни първенства от 1982 година насам.

В 22-рата минута Англия удвои с първия гол на Хари Кейн в мача. „Трите лъва“ получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Джеси Лингард, което капитанът на англичаните превърна в гол за 2:0.

В 36-ата минута самият Лингард реализира първия си гол на световно първенство, разписвайки се с брилянтен фалцов удар от дъгата на наказателното поле след двойно подаване с Рахийм Стърлинг.

[ad id=“236999″]

Четири минути по-късно Стърлинг можеше да се разпише с глава за 4:0, но вратарят на панамците Хайме Пенедо изби. Джон Стоунс обаче бе най-близо и я вкара за четвърти път в мрежата на латиноамериканците.

Това обаче не бе всичко за първата част и в първата минута на добавеното време Англия получи втора дузпа, този път за нарушение срещу Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм отново се нагърби с изпълнението на наказателния удар и с нов безпощаден изстрел в горния ляв ъгъл на вратата покачи на 5:0. С гола си Хари Кейн изравни постижението на поляка Гжегош Лато от 1974 година, като стана първият играч, който вкарва поне по два гола във всеки един от първите си два мача на световно първенство.

[ad id=“236993″]

През второто полувреме темпото на игра определено спадна и головите ситуации бяха доста по-малко.

Все пак в 62-рата минута европейският отбор вкара и шести гол. Рубен Лофтъс-Чийк пробва далечен удар, който се отби от петата на Кейн и излъга вратаря Пенедо, за да попадне в мрежата му за 6:0. Голът бе пети за Кейн по терените в Русия и с него той еднолично поведе в голмайсторската листа на първенството.

[ad id=“218548″]

Панама намери сили за почетно попадение в 78-мата минута, когато резервата Фелипе Балой се разписа след центриране от фаул. Това бе и първи гол за Панама в историята на световни финали.


image0 (9K)