НАЙ-НОВИ:

Ананиев: Няма да се пестят пари от спешна помощ

“Няма да се спестяват пари от спешната помощ, каза каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. Сумата за спешната помощ през тази година за областните болници няма да бъде по-малка отколкото през миналата година”, увери той.

[ad id=”225664″]

Министър Ананиев допълни, че ще се сключат договори с всички спешни центрове, с които е имало договори и през миналата година. “Може да има промяна във финансирането на един или друг център, но то ще бъде на база преминал болен”, каза още той.

По думите му в момента се събира информация и ще се направи анализ, за да може от следващата година да има диференцирано плащане на база качество и количество оказана помощ.

[ad id=”263680″]

Министър Ананиев каза още, че са подписани договори с държавните и общински лечебни заведения и вече им е изпратен аванс. Започваме ритмично финансиране на тези лечебни заведения на месечна основа, за да има регулярни плащания, каза още той. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
33-годишен мъж от село край Харманли е задържан за убийството…