НАЙ-НОВИ:

Американски милиардер обеща на Фандъкова най-добрите учители по английски за училището, което ще строи в София

Американският милиардер Роналд Лаудър, Йорданка Фандъкова и доц. д-р Александър Оскар – шеф на ОЕБ “Шалом”

Президентът на Световния еврейски конгрес и собственик на bTV се включи в тържествата за 110 г. на Централната софийска синагога късно в събота. На церемонията той имаше кратка работна среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова, тъй като от година един от най-богатите американци има проект за училище в София. Предвижда се то да бъде изградено в квартал “Възраждане”. Най-добрите учители по английски език от САЩ ще гостуват в училището, обеща Роналд Лаудър.

Централната софийска синагога е построена през 1909 г. по проект на австрийския архитект Фридрих Грюнангер и е най-голямата на Балканския полуостров. “Тази прекрасна сграда гордо се извисява вече 11 десетилетия като един от символите на града, редом с храмовете на другите световни религии на това, което наричаме Площад на толерантността”, заяви Фандъкова.

Роналд Лаудър, който е един от най-големите дарители на синагогата, сподели, че тя е била първото нещо, което е искал да види след вдигането на желязната завеса. Сградата се разпадала, а еврейската общност нямала средства да я възстанови. Отнесъл си парче мазилка в САЩ, гледал го всеки ден. (24 часа)

Faktor.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
На 13.09.2019 г. във Второ РУ - Стара Загора са…