НАЙ-НОВИ:

Американец изби жена си и трите им деца, после се застреля

Американец превъртя и изби семейството си в кървава драма в град Сан Диего, щата Калифорния, съобщи Си Ен Ен.

Според полицията, рано сутринта в събота на спешния телефон 911 се получило обаждане от частен дом в квартал Парадайз Хилс, но в слушалката се чувал само разгорещен спор. Последвало второ позвъняване от съседи, които съобщили за стрелба.

Спешният екип, който пристигнал на мястото, открил труповете на мъж, жена и дете. Простреляни били още три деца, две от които – на 5 и 9 години, починали по-късно в болница.

Според лейтенант Мат Добс от отдел „Убийства“ в Сан Диего става дума за „трагичен случай на домашно насилие – убийство и самоубийство“.

Една от жертвите е 29-годишната майка, която в петък е получила ограничителна заповед за съпруга си. Полицията не знае дали тя е влязла в сила, но според лейтенант Добс убиецът вероятно е бил наясно.

„Смятаме, че мъжът е дошъл сутринта, имало е някаква кавга и той използвал пистолет, като застрелял семейството си, преди да обърне оръжието срещу себе си“, каза Добс.

Когато полицаите пристигнали, те почукали на вратата, но не получили отговор. Погледнали през прозорец и забелязали лежащо на пода окървавено дете. Те влезли през прозореца и открили простреляни хора, както и оръжието.

Жената, 31-годишен мъж и 3-годишно момченце били мъртви. Три други момчета – на 5, 9 и 11 години, били транспортирани в болницата, където две от тях починали от раните си, а третото е в критично състояние, наложило спешна хирургическа операция.

„Това са най-тежките сигнали, на които се отзоваваме, видяното силно се отразява на нашите полицаи. Някои от тях сами пренесоха децата в линейката, като самите те имат деца“, обяви шефът на полицията Дейвис Нислейт.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Най-голямото летище в Гренландия ще бъде затворено заради климатичните промени.…