Ало измамник №1 от Ветово имитирал гласа на Борисов

Сред арестуваните при вчерашната акция на МВР срещу телефонните измамници във Ветово е смятаният за ало-мошеник №1 в страната Васьо Гръка, обявиха от Специализираната прокуратура.

Мургавият бандит е задържан многократно за телефонни измами през последните 5 години, но доказателствата срещу него никога не са стигали, за да се сдобие той с ефективна осъдителна присъда. Васьо Гръка е известен в бранша като най-големия имитатор на гласове. Той умеел да имитира до съвършенство всякакви говори и акценти, неведнъж си е преправял гласа и се е представял даже за премиера Бойко Борисов и за главния прокурор Сотир Цацаров в разнородните си телефонни измами, признават от МВР.

Именно Васьо Гръка е заподозрян за телефонната измама от началото на годината, жертва на която стана 11-годишно дете от Стара Загора. Четвъртокласникът остави 53 000 лева в сак пред училище в града, след като с него се свърза мним полицейски инспектор и го подлъга, че се провежда акция срещу телефонните измамници и за да бъдат заловени те, трябва да бъдат подмамени с пари.

Видно от прякора му, Васьо Гръка е „бръмчал” дълго време в Гърция, откъдето е набирал телефони и е мамил възрастни хора да мятат пари през балконите. Циганинът е наследил занаята от своя баща – Чанко Амортисьора, един от ветераните в бизнеса с телефонни измами.

От малък Васко бил обучаван от татко си да имитира женски гласове и всякакви акценти. Миналата година тарикатът от Ветово реализирал серия от телефонни измами във Варна, от които спечелил над 150 000 лева. С парите чевръстият ром си купил „Мерцедес” и „Ауди”, както и микробус, с който се придвижвали из страната и в Румъния негови сподвижници.

Вчера в дома на арестувания Васьо Гръка полицаите откриха незаконно оръжие и 400 грама тротил. Оказа се, че малко преди антимафиотите да нахлуят в дома му, телефонният измамник е нанесъл побой над жена си. Мургавата съпруга на Васьо Гръка обаче е отказала да пусне жалба за домашно насилие срещу него.

Заедно с прочутия имитатор на гласове, за телефонни измами бяха арестувани още няколко стари познайници на МВР от Ветово. Сред тях са Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Януш Пипера, Топчо Янакиев и Петър Първанов. Очаква се днес Специализираната прокуратура да реши на кои от задържаните във Ветово ало-измамници да бъдат повдигнати обвинения.

flagman.bg


image0 (9K)