Алоууу, безцелните преминаващи!

Елена ДЮЛГЕРОВА

Не знам си колко ченгета щели да следят за БЕЗЦЕЛНО пътуване по празниците, съобщи Нова телевизия. Какво е безцелно, тръгнеш ли за някъде, ако си с акъла си, обмисляш го, и пътуваш винаги с цел. Това не е само по време на COVID-19, винаги е. Ако си много тъп, тръпнеш и тръгваш, но това едва ли е предпочитан варинт. Ако се дрогираш, джуркаш безпаметно и нищо не помниш – без значение има ли коронавирус или не.

Кой определя какво е БЕЗЦЕЛНО, уважаеми, кой обясни какво е БЕЗЦЕЛНО? Що за категория е Кой ще плаща на ен-броя ченгетата да се борят с тръгналите на път напълно съзнателно и много рядко „безцелно“ хора? Впрочем, ченгетата, изпълнявайки указанията, се държат отдавна изключително безобразно. Те колят и те бесят – сега им се паднало.

Има около три варианта да преминеш КПП-тата:

1. Пътуваш, защото декларираното от теб доказва всичката информация, която предоставяш, (телефони, хора дето те пращат, посрещат), отговаря напълно на истината. Пускат те. (дано не лъжеш, ама това си е твоя работа)

2. Пътуваш, защото ти се налага адски и си принуден да докажеш горното, а преди това да обмислиш на кого да се обадиш, какво връзки да извадиш. Имаш ли връзки, нямаш проблем – както винаги. Абе измисляш как да излъжеш хитро, много хитро. А не искаш да лъжеш. Обаче ти се налага и си отдъхваш, след като си излъгал. Кеф.

3. Тръгваш, пишеш си истината и те връщат по най-унизителния начин. Не те пускат, защото нещо липсва. Нямаш връзки, губиш си акъла.

ПП Ако се налага да обслужваш болен, във връзка с което се налага да идеш до близък град по ред причини – какво правиш? Личен лекар ти трябва, къщата си да нагледаш, продукти да набавиш, ако болницата не храни добре теб и твоя болен.

ПП2 Айде дайте ми идеи, моля. Всякакви приемам. Ако момчетата по КПП-етата имат тарифа, да си кажат.

 


image0 (9K)