Александър Томаш: „Гордея се с отбора“

Александър Томаш влезе в историята, ставайки първият наставник на Берое, който печели четири последователни мача. Томаш остана умерен в преценката си след победата с 3:1 при визитата на Левски и призна за разговор с Мартин Камбуров преди мача. Двамата са били убедени, че името на нападателя ще „изгрее” на таблото на „Герена”.

„Винаги съм критичен към моите играчи, но трябва да похваля футболистите днес. Проблемът е друг, че противниците оценяват какъв отбор сме, а ние самите не можем да оценим какъв потенциал имаме. Там имаме работа. С колегите си говорим, че победите трябва да се приемат без голям ентусиазъм, а загубите с усмивка. Виждам огромен потенциал, който не успяваме да задържим постоянно – затова съм критичен и самокритичен. Днес искам да ги поздравя играчите, тъй като изцяло владееха мача. Като цяло, съм доволен от това, което тренирахме и искахме. Имаме още много какво да работим”, стартира Томаш.

„Няма да разкривам с какво Берое надиграва Левски тактически. Може би променихме първо себе си, след това играчите, за да играем футбол. Независимо срещу кой отбор излизаме аз се настройвам за победа и се опитвам да си я визуализирам. Аз виждам те как тренират. Днес казах преди мача, че не ме интересува какъв е резултатът, а нещата, които правим на тренировка”, продължи Томаш.

„Очаквам много от Берое – винаги. Така съм устроен аз и знам, че можем много, но трябва да работим върху човешките качества. Мартин Камбуров е история. Вчера му казах, че го виждам таблото, той ми каза, че и той го вижда”.

„Ще видим къде сме в края на шампионата. Трябва да осъзнаем, че сме добри и да се укротим. После го показваме на терена – просто. Тежък мач ни чака следващата седмица, но затова са треньорите. Голям ставаш, когато трупаш всеки мач и не се задоволяваш, а това е манталитет”, завърши Александър Томаш


image0 (9K)