Албанецът Лео от „Приятели, помагайте!“ и кметът на Стара Загора, обединени извършиха чудеса!

За три години с безброй успешни каузи и десетки хиляди последователи на платформата „Приятели, помагайте!“, създадена от младия албанец Лео Кадели, който благодарение на своята нескончаема енергия, добро сърце и най-вече с коректността и прозрачността на всички свои действия, успява да задейства дори и тежката машина на институциите в България.

За пореден случай на добротворство имаме удоволствието да разкажем днес. По сигнал на ЗАРАТА, „Приятели, помагайте!“ се включиха с ентусиазъм, за да помогнат на самотна майка с 3 деца в Стара Загора.

Съседи на 30-годишната Стефка, която на 28 остава вдовица с три невръстни дечица – 2 момчета и едно момиче, буквално я спасяват от смъртта, защото жената преди време е тежала само 20 кг… Хората около нея продължават постоянно да им помагат. Именно те пишат в социалната мрежа зов за помощ, защото сами не могат да се справят. Майката е със заболяване, което няма окончателно излекуване и след като бъде диагностицирано, изисква лечение и поддържане през целия живот. Първоначално ТЕЛК-овото решение е било за 85% нетрудоспособност, но от известно време тя е в ремисия и намаляват нетрудоспособността на 45%, което води след себе си и намаляване на доходите, тъй като жената не може да работи, защото се налага непрекъснато да ходи в болница, не може да вдига и тежести. Децата също имат нужда от лечение, като на едното момченце трябва да бъде направена и операция.

Лео се запозна със случая на Стефка на място. На 18 март той посети семейството в Стара Загора, като покани в жилището им и кмета на града Живко Тодоров.

Обединихме се с кмета на Стара Загора и с доброволци в името на поредната ни благородна кауза – една болна самотна майка с три болни деца, скоро ще видите и същинския резултат – обеща тогава Лео.
Молим за решение приятелите от комисията за ТЕЛК да прегледат още веднъж случая на Стефка, подчертавам- ТЯ НЕ Е РАБОТОСПОСОБНА.
Благодаря на социалните грижи в Стара Загора, които се опитват да помогнат (и съм сигурен, че ще си свършат работата, както трябва). ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОМШИИ НА СТЕФКА, КОИТО СА Я ВЪРНАЛИ КЪМ ЖИВОТА. БОГ ДА ПАЗИ ТАЗИ ДОБРОТА ВЪВ ВАС! Защото неприятната тенденция е все по-малко съседи да постъпват по този начин, казвам го от личния ми 3-годишен опит.
Благодаря на всички членове на нашата група, които изпратиха дарения за децата. Благодаря на нашите представители за регион Стара Загора Петър Йовчев и Кремена Ангелова за отзивчивостта, завърши тогава Лео и…

Продължиха!

Със съдействието на Живко Тодоров беше направен основен ремонт на апартамента на самотната майка с три деца, който вече е готов изцяло и напълно обзаведен от платформата „Приятели, помагайте!“.

По повод контакта с кмета на Стара Загора Лео каза:

Такива кметове ни трябват, които държат на думата си, защото моралната отговорност към е тях е много по-голяма от задълженията им.
Да, има кметове в България, които нямат морал, но има и такива, които са ЧОВЕЦИ!
Благодаря ти, кмете Тодоров!

Вчера (16 май) Лео и два буса, натоварени с дарени мебели и техника, заедно с трима приятели и доброволци на „Приятели, помагайте!“ спряха пред блока на Стефка на пл. „Берое“ в Стара Загора. И апартаментът на семейството грейна от усмивките на прииждащите мъже, носещи със сърцата и ръцете си щастие за Стефка и децата ѝ. Жилището е обзаведено с всичко необходимо, подредено в стаите, красиво боядисани след ремонта, а приятелите на платформата и съседите на Стефка продължават да действат заедно, за да може всичко около заболяванията на майката и децата да се случи по-бързо и по законов път.

Благодаря ви, братя доброволци! Продължаваме да правим доброто заразно! Ще го правим за всички, които са в затруднение – за всеки дом из цяла България и да радваме дечица в нужда! – възкликна с удоволствие накрая Лео Кадели, видимо щастлив от резултата в Стара Загора.

Лео спомена за ЗАРАТА, че е подготвил още една изненада за семейството на Стефка, но засега тя остава в тайна. Няма да я издадем и ние :))) Засега… Но ще чакаме да се случи и ще ви разкажем за нея.

За някои от добротворствата на Лео можете да прочетете ТУК


image0 (9K)