Акценти на ЗАРАТА от 14 ноември 2018 година

Ако днес има избори: ГЕРБ срещу БСП – проучване

След края на Европредседателството нивата на доверие към ГЕРБ остават над 37%, но същевременно недоверието е почти 60%. Преднината на ГЕРБ в електоралната подкрепа пред втората политическа сила БСП е около 3.4% – съответно 20.3% и 16.9%. 44% от българите не са решили кого да подкрепят, или изобщо не биха гласували, ако днес се провеждат парламентарни избори.

Огнище от птичи грип в Старозагорска област

Огнище на птичи грип е установено в Старозагорска област. Заразата е потвърдена от лабораторни изследвания. Умъртвени са 3500 птици от ферма в село Православ, община Братя Даскалови.

Решено. Пенсионерите ще получат Коледни добавки

Правителството отпуска близо 52 млн. лв. за коледни добавки към пенсиите, съобщи премиерът Борисов в началото на днешното правителствено заседание. 1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите.

Такса за поддръжка на гроб и такса за гробищния парк, предвижда новият закон

Такса за поддръжка както на гроба, така и на цялото гробище, ще трябва да плащат хората, откупили правото да ползват място за вечен покой. Тези, които поемат ангажимент сами да се грижат за своите гробове, ще отчисляват малка сума месечно или годишно за облагородяване на алеите, за охрана и за всички други дейности, съпътстващи създаването на добра среда в парка.

Депутатските заплати минаха 3500 лв.

Депутатските заплати скачат с минимум 90 лева от ноември. Базовата е над 3500 лева, но е под рекорда от февруари 2018 г. НСИ в понеделник оповести средните заплати в страната за третото тримесечие. Според съобщението заплащането в обществения сектор за последния месец от периода е вече 1173 лв. вместо досегашните 1143 лв.

Започва системен контрол и наблюдение на реда в парковете на Стара Загора

Започват системни наблюдения и контрол за опазване на реда на територията на всички градски паркове в Стара Загора. Те ще се осъществяват съвместно от патрулиращи групи на общинската полиция и служители на ОД МВР Стара Загора. По проекта за реконструкция и обновление на парк „Митрополит Методий Кусев“, по-известен като Аязмото, вече са поставени и 130 камери за наблюдение.

 

 


image0 (9K)