Акценти на ЗАРАТА на 9 февруари 2019 година

Всяка четвърта жена в България е малтретирана в дома си

Всяко трето умишлено убийство е на жена в дома й, а всяко 5-то заради ревност. Наблюдава се увеличение в броя на убийствата между 2016 г. и 2018 г. Това сочат данни на статистиката. Всеки трети човек е ставал свидетел или познава някой, който страда или е бил малтретиран в дома си. Мъжете също понякога са жертва на домашно насилие.

Майката на детето, загинало на АМ “Хемус” край София, карала колата

Майката на загиналото на магистрала “Хемус”  9-годишно момиче е била зад волана на колата. Тя внезапно е загубила контрол и се е забила в мантинелата на входа на София. От високата скорост колата се е обърнала и прелетяла от другата страна.

Отново напрежение във Войводиново, ромите се връщат в махалата

Събралите се протестиращи са опитали да пробият полицейската блокада, но са били спрени. Към момента е засилено полицейското присъствие в село Войводиново.

28-годишен изгоря като факла в Пловдивско

В 23.36 часа на 8 февруари е получено съобщение за възникнали пламъци в къща в селото. На мястото на произшествието са изпратени 2 противопожарни екипа с общо 6 пожарникари. Единият екип е от Участъка за пожарна безопасност и защита на населението в Съединение, а другият – от Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив.

Алгафари пак погна президента: Радев сгафи и за Венецуела

„По този начин той показа, че се разграничава от позицията на правителството и че е по-близък до Русия. Във вътрешнополитически план това може да е плюс за него, но във външнополитически план не може да има разнопосочни позиции“, заяви Алгафари.

В памет на Ласкин Ути прави ловджийско парти, Алекс – заупокойна молитва

“Иван Ласкин ми липсва страшно много. Ние с него бяхме близки, познавахме се от години. Лично аз го правих ловец, въведох го в тези среди и на 10 март, когато щеше да навърши 49 години, сме решили с неговата ловна дружинка да направим едно незабравимо парти за рождения му ден. Ще се лее червено вино и ще се яде вкусна храна в любима на Иван територия – Карабунар.”С тез и думи Ути Бъчваров, един от най-добрите приятели на покойния актьор Иван Ласкин, сподели как ще отбележи 10 март, рождения ден на колегата си от ВИТИЗ.

Ад в Париж! Граната откъсна ръката на протестиращ 

Граната откъсна ръката на един от участниците в протестите на „жълтите жилетки“ в Париж, съобщава Sputnik France, предава РИА Новости, цитирана от “Фокус”. Инцидентът е станал по време на стълкновение между манифестантите и полицията край сградата на Националното събрание. Мъжът е получил травмата в резултат от взривяване на граната със сълзотворен газ GLI-F4, която обикновено използват френските правозащитни органи. В този боеприпас има около 25 грама тротил.

Гришо и Никол – край на красивата приказка?

Григор Димитров и Никол Шерцингер са се радлелили. Или поне такава информация оповестиха няколко британски издания.Новин ата покрай раздялата им обаче се прокрадна покрай друга любопитна вест, а именно, че бившата звезда на Ливърпул и националния отбор на Англия Джейм Реднап се опитва да замести българския тенисист в сърцето на певицата.

Скандалната Валя Ахчиева кътала милиони

Освен със скъпите си автомобили, Ахчиева се слави и с афинитета си към модата. Запознати разкриват, че тв дамата има цяла колекция палта от естествена кожа, чиято стойност надхвърля десетки хиляди левове.


image0 (9K)