НАЙ-НОВИ:

Акценти на ЗАРАТА на 7 февруари 2019 година

Парламентът реши: Доживотен затвор за убийство в резултат на домашно насилие

За противозаконно лишаване на някого от свобода и за принуда да извърши или претърпи нещо в условията на домашно насилие се предвижда затвор от три до десет години. За закана за убийство в условията на домашно насилие наказанието ще е лишаване от свобода до шест години. Парламентът записа още санкции за държане като заложник и телесна повреда в условията на домашно насилие.

Борисов обеща, че няма да закрива болници

“Болници в мое управление няма да закрия. Парите за здраве се увеличават всяка година и затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Радев за Венецуела: Правителството е без позиция, крие се зад колективната безотговорност

Европа е силна, защото е люлката на демокрацията и свободомислието. Точно по тази причина европейската позиция не е тази, която поставя ултиматуми, не е тази, която подкрепят повече държави. А е тази, която уважава правото и суверенитета. Това коментира президентът Румен Радев по повод разнобоя между правителството и президента по повод събитията във Венецуела и липсата на комуникация между институциите.

Отчаян от беднотия баща на две деца се самозапали

Баща на две деца от град Рила, Кюстендилска област, се самозапали, като се заля с бензин и драсна клечката, отчаян от беднотията, след като повече от две седмици семейството му преживявало само на постен ориз. По спешност е транспортиран в клиниката по изгаряния в “Пирогов”.

Разследват смъртта на работник в рудник “Трояново-Север”

От прокуратурата коментират причините за инцидента така: Поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Бебе пътува самò във влак: баща му го оставил, за да изпуши цигара, и не се върнал

Биенето на шамари на детето и вербалната агресия са основните теми тези дни по сутрешните блокове. Споровете около това не са от вчера. Още от стари времена има привърженици на едното и на другото поведение. У нас като че ли се приема с положителен знак и да се бие детето и да му се вика.

Юнкер пред Тереза Мей: Брекзит няма да се предоговаря

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отново е заявил пред британския премиер Тереза Мей, че Еврпоейският съюз няма да предоговаря сделката за Брекзит, стана ясно след разговора им в Брюксел. Той обаче е уточнил, че могат да бъдат внесени промени в документа, свързан с бъдещите отношения на Великобритания с ЕС, който e към споразумението.

Пътнически самолет се приземи извънредно в Стокхолм поради бомбена заплаха

Говорителят на стокхолмската полиция Тове Хаг съобщи, че службите за сигурност „работят заедно на летище „Арланда”, за да съберат информация и да вземат нуждите мерки”. Самолетът е излетял и след малко повече от час се е върнал на летището в  Стокхолм. Всичките 169 пътници на борда на самолета са евакуирани. 

Щерката на Гала с бразилско дупе за 15 бона

Напоследък последователите на младата кандидат-пиарка се чудят защо не спира да се снима по бельо и да показва фотосите в социалните мрежи. Прави впечатление, че тя демонстрира основно задните си части за разлика от повечето момичета на същата възраст, които предпочитат да показват гърди. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
  Ганаецът Карлос Охене може да се смята за сигурно…