Акценти на ЗАРАТА на 5 август 2019 година

Евакуация в Карнобат: Изтичане на газ от цистерна с пропан-бутан

Наложила се е евакуация на част от жителите на Карнобат. Много хора са прекарали нощта на открито, предава NOVA. Миризмата е идвала от влак, натоварен с пропан-бутан. Инцидентът е станал около 01:00 часа в района на Карнобат е преминавала цистерна, натоварена с пропан-бутан. Служител на жп гарата е усетил миризма и специфично съскане.

Румъния с официална позиция относно твърденията на Борисов за чумата

“Освен техническата информация на Националната санитарно-ветеринарна служба и Националната служба за сигурност на храните, която ще предоставим на българските власти, като отговор на злощастните думи на българският премиер Бойко Борисов, няма как да не изразим нашето учудване и разочарование от начинът, по които българският премиер се отнася с румънските туристи, особено, когато те допринасят значително за растежа на българският БВП”, се казва в позицията.

Прокуратурата огласи ЕГН на Борисов, Цацаров, Пеевски и над 2000 прокурори и следователи

Прокуратурата позволи достъп до единните граждански номера (ЕГН) на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, депутата от ДПС Делян Пеевски и над 2000 редови прокурори и следователи. Достъпът до тях стана възможен чрез официално прессъобщение, качено на сайта на прокуратурата и разпратено по мейлите на ресорните журналисти от прессцентъра на спецпрокуратурата.

Тридневен траур след стрелбите в САЩ

Часове след двете масовите стрелби в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо, отнели живота на 30 души, президентът Доналд Тръмп заяви, че омразата няма място в Съединените щати. Критици на Тръмп го обвиняват, че носи отговорност за поредното насилие.

Безумни такси: Болници искат по 900 лева на ден за стая

У нас в част от болниците имат безумни такси и шокиращи цени – от такса за справка за точния час на раждане, пренос на болен на етаж и такса безжичен интернет са близо 900 лв. за ползване на ВИП стая на ден.Най-солените и странни цени са основно в частните болници, но се срещат и в държавните и общинските в големите градове.

БАБХ: Започват проверки за живи прасета

Целта на проверката е да се установи дали стопаните са умъртвили доброволно домашните си прасета – срокът за това изтече в петък. В Пловдивска област първо ще се проверяват селата около Индустриалната зона на Раковски, Стряма и Белозем.

В сърцето на Стара Загора продължава “Август е музика”

На новата сцена „Фонтани“ на централния площад в Града на липите, Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката.

Първа копка за строежа на храм в с. Радево

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия отслужиха молебен за здраве и чин за полагане на първа копка на мястото, на което ще бъде изграден храм “Св. Успение Богородично” в село Радево, община Нова Загора.

Гайдарското надсвирване в Гелá разплака и големи, силни мъже (СНИМКИ и ВИДЕО)

В Родопите казват, че свирнята на гайдата влиза само в чиста душа. Дали е достатъчно чиста душата ми – не знам, едва ли. Но ако не е била преди да стъпя на Илинденските поляни над Гелá, преди да поема онзи вълшебен въздух, ухаещ на свежест, синева и билки, преди да чуя несравнимия звук на родопската каба гайда, след Националното гайдарско надсвирване там горе, на почти 1700 метра във вълшебната планина на Орфей, почувствах в себе си истинско чудо.

Десислава Радева нарече политическия проект на Слави Трифонов “обида към всички българи”

Десислава Радева, съпруга на президента Румен Радев, коментира политическия проект на Слави Трифонов, който ще се казва “Няма такава държава”. Нейният пост в социалната мрежа е придружен от клип на песента – “Trouble” (“проблем” на английски) на рок групата Whitesnake.

Фалшива новина за залесяването на Сибир взриви социалната мрежа!

Всъщност снимката е свалена от сайта “Вести Тольятти” и се разпространява с украсена история за героизъм след пожара в Сибир, който още не е загасен дори и не се знае кога това ще се случи. Ето и линк към самата новина: ТУК

Баща и син убили виден столичен бизнесмен

Ceвдaлин Бoюклиeв и cинът му Мaрин, зaдържaни зa убийcтвoтo нa coфийcкия бизнecмeн Вeнциcлaв Млaдeнoв, зacтaвaт прeд плoвдивcкият Oкръжeн cъд. Дeлoтo щe cтaртирa тaзи ceдмицa в cрядa, кoгaтo щe ce прoвeдe рaзпoрeдитeлнoтo зaceдaниe.

Ники Кънчев е неузнаваем на последната снимка, която пусна в мрежата

Дългогодишният водещ на риалити формати е извън кадър заради спирането на “Биг Брадър”, заеха и стола му в “Стани богат” и в настоящия момент той изглежда ужасно състарен и рухнал. Видимо се е отказал от боядисването на косата си, която сега е подстригана много ниско, бръчките сякаш са се нароили по лицето му, а той всъщност не е никак толкова възрастен – на 58 години е.

Тази вечер във “Вътрешен човек” две жени застават срещу Сарп

Цялата полиция гони Сарп заради ранения полицай. Но неговата мисъл е единствено как да измъкне Яшар от дупката му. Джелял е готов да даде награда за Яшар. Йешим моли Давуд да убие Сарп. Фюсюн вече не вярва на Сарп. Тя е сигурна, че той е виновен за стрелбата по Гьокан и се отказва от сина си.

Тази вечер в “Сълзи от рая” се решава съдбата на Мелиса – затвор, лудница или бягство

Дженет отказва да подаде жалба срещу Мелиса, защото не иска тя да влезе в затвора. Момичето се притеснява за нея, тъй като чудесно знае какво е в затвора и не иска да причини това на бившата си приятелка. Дава сериозен отпор за това както на Селим, така и на Кая.

Хороскопът ви за 6 август вече е ТУК

Приемайте внимателно информация или предложение от финансов характер. Не се впечатлявайте от възможността да спечелите нещо без усилия, защото няма такива стойностни успехи в живота. В повечето случаи такива успехи носят временни дивиденти и болезнени загуби по-късно във времето. Изненадите на 6 август по някакъв начин ще бъдат свързани с хора от семейството ви или с роднини.


image0 (9K)