Акценти на ЗАРАТА на 21 септември 2019 година

Цветанов: Лицемерно ще е да кажа, че сме приятели с Борисов

“Да кажа, че имаме приятелски отношения с Борисов, ще бъде лицемерно”, заяви Цветанов в ефира на бТВ. Цветанов отрече да има реваншистки чувства към ГЕРБ. В същото време подчерта, че е обект на атаки, без да конкретизира откъде идват те. “Чух че купувам ЧЕЗ, чух че купувам медии, чух че стоя зад скандалите в БНР, чух че Евроатлантическия-център стои зад атаката на НАП, моля ви се”, каза той.

Манолова: Ако БСП иска битка с ГЕРБ, да си издигне свой кандидат

“Аз не водя междупартийни битки. Аз водя битката на гражданите срещу начина, по който се управлява столицата и промяна на начина на настоящето управление”. Така бившият национален защитник Мая Манолова коментира изказването на депутата от БСП Драгомир Стойнев пред БНТ, че тя ще управлява с общински съветници на БСП, при положение, че е независим кандидат. Манолова каза това на нарочен брифинг.

Фандъкова отвръща на Манолова: Не сте информирани за оперативните програми

,,Очевидно г-жа Манолова не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, това означава да лишим града от тази огромна възможност – това са 217 милиона лева, които ние успяхме да защитим по оперативната програма. Има си срокове, трябва да се работи независимо от всякакви избори.” Това заяви в отговор на обвиненията на нейния опонент Мая Манолова столичният градоначалник и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова относно информацията, че предизборно манипулира обществени поръчки.

Жрици на любовта и врачки ловко мамят държавата

Броят на врачките с касов апарат през годините расте. В началото, през 2011-а, когато фискалните устройства се свързваха с НАП, само 3 гадателки предаваха данни за оборотите си към приходното ведомство. Три години по-късно врачките с фискално устройство станаха вече 46. Сега броят им е почти удвоен.

Разбиха канал за трафик на бели роби

Разкрита е една от най-големите международни групи за трафик на хора с цел трудова експлоатация и пране на пари. Операцията е проведена на 17 септември 2019 г. от служители от ГДБОП, Специализираната прокуратура и френските полицейски и съдебни власти, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Зоопаркът в Стара Загора се събужда за нов живот

“Това е един изключително важен обект за Стара Загора. Всички ние виждаме, че нашият Зоопарк се нуждае от съществен ремонт. С обновяване на зоологическата градина и Летния театър ще бъде завършена цялостната визия на парк „Митрополит Методий Кусев“, който е емблематичен за старозагорци и гостите на града ни.” Това каза ресорният зам.-кмет инж. Янчо Калоянов минути преди да бъде направена символичната първа копка за пълна реконструкция на зооградината.

Добрина вместо подаръци за рождения ден на кмета Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е рожденик на 21 септември и по този повод кани всички желаещи на празника си, които да се обединят в благородната кауза за събиране на средства в помощ на Камелия Добрева.

Изверг снима смъртната агония на приятелката си, вместо да й помогне

Полицията на Каталуния арестува 49-годишен мъж, обвинен, че оставил приятелката си да умре, когато тя изпаднала в състояние на хипогликемия, при което нивото на кръвната захар е под нормалните граници. Вместо да й помогне, задържаният заснел с мобилния си телефон адските мъки и смъртната агония на жената, съобщава “Ел Паис”. Драмата се разиграла през юни във Виладеканс, община на Барселона с 66 000 жители.

Криско възликува: Бати стана тати!

“Бати стана тати”, обяви той в профила си във Facebook, като публикува снимка, на която държи бебето в ръце.

Любо Нейков плащал по 10 бона годишно за школото на щерка си

Ана от тази есен е възпитаничка на едно най-скъпите училища в България – столичния френски лицей „Виктор Юго“. А образованието тук не е по джоба на повечето родители – лицеят е изцяло платен. За щастие таксата се внася на три пъти. Лошата новина е, че десетте бона не покриват допълнителни разходи като кръжоци, зелени училища, извънкласни занимания. Отделно се заплащат и всички изпити.

Деси Банова кахърна, пази се от уроки с червен конец

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя приятелка, видяха папараците на „България Днес“. За неангажиращата среща бившата синоптичка бе заложила на черна дантелена рокля. Впечатление прави червеният конец против уроки на ръката на Деси, в края на който виси украшение с формата на сърце. Банова говореше през цялото време, докато похапваше фетучини.

Галка от „Каризма” се раздели с Роб, а уж чакаше бебе от него

Галя от покойния дует „Каризма” се е разделила с приятеля си – чернокожия музикант Роб,  а уж чакаше бебе от него. Новината е споделил пред Lupa.bg нашенец с бизнес в Лондон.

Хороскопът ви за 22 септември вече е тук

В неделя се помъчете да бъдете смирени. Колкото и да ви се иска да направите нещо или да получите нещо – днес не е най-подходящото време за това. Научете се на търпение (ако ви липсва такова) и действайте тогава, когато обстоятелствата са на ваша страна.


image0 (9K)