Акценти на ЗАРАТА на 18 октомври 2016 година

Борисов поиска от Плевнелиев да спре да натиска “Фолксваген”

Той изрично подчерта, че говори, за да го чуят тези, които опитват да натискат германската компания. Думите му дойдоха само ден след като бившият президент Росен Плевнелиев, който в момента работи за българския автомобилен клъстер, с интервю в германски вестник предложи удвояване на държавната субсидия за новата фабрика от 135 на 260 млн. евро. Преди дни пък Плевнелиев се закани, че България ще сезира ЕК за сделката между компанията и Турция.

Целият изпълком на БФС подаде оставки, Краси Балъков също си тръгва

Всички членове на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) подават оставките си. Организацията ще се подготвя за извънреден конгрес, на който ще трябва да бъде избран следващият президент след Борислав Михайлов. Оставка е подал и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков. Както ЗАРАТА писа, вицепрезидентът Михаил Касабов поема правомощията на Михайлов. Той заяви, че целта е конгресът да се организира възможно най-скоро.

Балъков след оставката си: Не бягам от отговорност, вярвам, че можем да се класираме за Евро 2020

Подалият оставка като селекционер на националния отбор Красимир Балъков е оптимист и вярва в шансовете за класиране на европейското първенство, въпреки лошите резултати в последно време.

Майк Пенс: Турция и САЩ договориха прекратяване на огъня в Сирия

Турция ще спре военната си операция в Сирия за 120 часа, заяви вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс след срещата си в Анкара с президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

Ердоган заплаши, че Турция ще поднови офанзивата в Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши, че Турция ще поднови операцията си срещу кюрдските бойци в Сирия във вторник, ако те не се изтеглят от „зоната за сигурност“, предаде АФП.

Български студент е бил изнасилен от двама мъже в Санкт Петербург

Български студент е бил изнасилен от двама мъже в Санкт Петербург. Това е съобщила приятелка на пострадалото момче, която отишла в близкия полицейски участък, за да съобщи за зверството.

Младежкият общински съвет в Стара Загора има нов председател

Виктория Димитрова апелира за повече осветление в парковете и градинките в града;обособяване на волейболни и баскетболни игрища; провеждане на открити изложби за млади таланти в града; оползотворяване на изоставената сграда между жп и автогарата за малък пазар за ръчно и домашно производство, където младите и дори възрастните хора ще могат да участват със свои изделия, организиране на концерти с децата от НУМСИ “Христина Морфова” и др.

Икона от университета в Стара Загора за музея на бележития българин Иван Грозев

В Карлово се откри къща музей на бележития българин Иван Грозев . Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора връчи за къщата икона, дарена специално за повода от Тракийски университет.

Биографът на Ламбо: От сутринта е много по-добре. Можем само да се молим

Филмовата и театрална легенда е много по-добре и вече говори. „Доколкото разбрах вече е в съзнание и може да води съзнателен разговор“, сподели ни негов близък. Стана ясно още, че актьорът вече диша самостоятелно.

Момиче от Димитровград внезапно издъхна в час по физкултура

Момиче от Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград е починало по време на час. Трагедията се е случила днес към 14:00 часа на 18 октомври.

Диана Любенова поведе борба с рака

“Откакто станах майка винаги ходя веднъж годишно на преглед за рак на гърдата. Жените трябва да го правят дори два пъти годишно. Прегледът е безболезнен, няма страшно. За кратко време можем да спасим себе си. Превенцията е най-важното, защото битката с рака е тежка и трудна. От вас зависи живота ви, както вашият, така и този на вашите близки. Ако могат всички жени да чуят това, че един преглед може да спаси техния живот, сега е моментът да го направят”, сподели Любенова.

Бебенце е изоставено в поликлиниката в Петрич

Бебе е било изоставено в поликлиниката в град Петрич. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин Йорданка Шаркова, говорител на Областна дирекция на МВР – Благоевград. Тя добави, че за случая са уведомени и от Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград. Полицията разследва случая.

Тикнаха зад решетките мъж от Врачанско, заплашил с убийство баща и дъщеря

Врачанският окръжен съд взе решения по две въззивни наказателни от общ характер дела, водени срещу един и същ подсъдим – И. С. Р. И по двете дела той е оспорвал първоинстанционните решения на Районен съд – Мездра.

Деси Цонева вече работи от родилното

“Възстановявам се бързо, добре съм, разхождам се цял ден по коридорите, не ме свърта. Скоро се връщам на екран, имам планувани интервюта”, хвърли в потрес с ентусиазма си Цонева екипа на Гала и добави, че не е от тези жени, които могат да бездействат.

Тази вечер в “Откраднат живот” д-р Табаков взима важно решение

Тази вечер в епизода на българския хитов сериал „Откраднат живот: Кръвни връзки“ синовете решават съдбата на майка си. Калин и Александър си дават сметка, че състоянието на майка им няма да се подобри. Те двамата обмислят варианти, за да се грижат за нея. Какво ще е финалното им решение и как ще го приеме Евгения, след като Калин с много силни думи се обърна към нея след завръщането си?

Розовите сънища в “Завинаги” са грубо прекъснати от бившето гадже на Сурея

Въпреки бунтуването на Сурея, тя все пак започва връзка с Фарук, защото влечението им един към друг е много силно. Тази вечер предстои и първата им целувка, след като са прекарали заедно един прекрасен и незабравим ден.

Хороскопът ви за 19 октомври вече е тук

Събота ще благоприятства действията на тези от вас, които в петък ще се ангажират с работа, бизнес или друг вид трудови взаимоотношения. Може да възникне възможност за работа през почивните дни, която да бъде много добре платена.


image0 (9K)