Акценти на ЗАРАТА на 18 август 2019 година

ВМРО иска химическа кастрация при изнасилване

Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения – това се казва в официална позиция на ВМРО-Българско национално движение, публикувана в партийния сайт.

Валери Симеонов плаши ГЕРБ с раздяла след среща с Цветан Цветанов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов хвърли голяма бомба. На честванията по повод 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-преображенското въстание Симеонов намекна, че е много вероятно да се разделят с ГЕРБ, ако големият коалиционен партньор не промени принципите си на правене на политика, пише “Флагман”, цитиран от Епицентър.

Ансамбълът ни грабна златото след страхотно представяне в Минск

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала на три обръча и два чифта бухалки на световната Чалъндж купа в Минск.

ДНК пробата закова Мартин Трифонов. Няма съмнение, че той е убиецът!

Категорично е потвърдено от ДНК пробата, че 21-годишният Мартин Трифонов е извършител на убийство на 7-годишната Кристи от село Сотиря. Това съобщи окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Мартин Трифонов направи пълни самопризнания за зверството над Кристин

Заподозреният за убийството на 7-годишно дете в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник. Това се е случило в болницата в Сливен, твърди бТВ, като се позовава на адвоката, който държавата е осигурила на 21-годишния мъж. Трифонов беше настанен в лечебното заведение в петък, след като беше прострелян в краката при залавянето му.

Акция във фейсбук след жестокото убийство в Сотиря: Аз съм Криси!

Във фейсбук започна кампания в памет на загиналото момиченце и със зов за справедливо наказание за човека, отнел живота й.

Втори труп до Негован! Първата жертва е разстрелян млад мъж

Втори труп е намерен до софийското село Негован, наблизо до първото разфасовано тяло, за което ЗАРАТА вече съобщи. Според полицията става въпрос за един и същ криминален случай. Вече е установено, че първият труп е на млад мъж, който е бил разстрелян и след това натъпкан в бидони с отрязани глава и крайници. Вероятно и при втория случай става дума за насилствена смърт.

Петкова: Няма как да имаме АЕЦ ”Белене” без разговори с Русия

Във връзка с ТЕЦ ”Марица-Изток” 2 тя посочи, че процесът се развива. ,,Ние сме изпратили информация до ЕК, която е свързана с нашето намерение да увеличим капитала на ТЕЦ ”Марица-Изток” 2. Отделно от това Българският енергиен холдинг подписа договор преди броени дни с консултант, който да разработи механизма за капацитет и до края на месец октомври той трябва да бъде нотифициран пред ЕК.

45-годишен самоубиец се хвърли от мост в София

45-годишен мъж се е самоубил в столичния квартал ”Абдовица”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден в 20.15 часа снощи. Мъжът се е хвърлил от железопътния мост над река Искър и е загинал на място.

Хората в паника! Тонове мъртва риба изплува от язовир Ръжица

Сигнализираха за стотици мъртви риби в язовир край Руен. Местни жители разпространиха снимки от мястото с въпроса дали районът, където се отглежда голямо количество земеделска продукция не е заплашен от зараза.

Касапница на “Тракия”: Шофьорка с Мерцедес уби мъж на път за Бургас

Инцидентът е станал в 21:30 часа вчера. Жена, управляваща лек автомобил „Мерцедес“, е блъснала пешеходеца на магистралата. Загиналият е на 43 години от Нова Загора. Починал е на място.

16-годишен закла цялото си семейство и се самоуби

Оръдието на престъплението се оказало брадва. Малко преди това непълнолетният изпратил гласово съобщение на свой приятел, на който разказал за плановете си. Казал, че не иска да убива баба си и дядо си, но щяло да се наложи, за да не се разстройват те от смъртта другите роднини. После убил майка си, брат си и сестра си. Следователите издирват приятеля, за да даде първите показания.

Мъж наръга с нож и уби двама пред очите на десетки хора в Германия

За смъртоносната атака е задържан 43-годишен мъж. Той не е оказал съпротива, съобщи говорител на полицията. „Нашето разследване досега доказва, че причината за нападението е лични отношения между нападателя и жертвите”, коментира той.

2000 евакуирани на Канарските острови заради огнен ад

Най-малко 250 пожарникари, 9 хеликоптера и два самолета се борят с пламъците край град Валесеко на остров Гран Канария, съобщиха в Туитър властите на испанската провинция. Според тях пожарът може да се разпростре и да обхване нови терени. Наредено е извършването на евакуации в най-малко шест градчета.

4 храни, които държат мозъка свеж

Мозъкът несъмнено е най-важният орган на човека. Там протичат жизнено необходимите процеси, които правят живота изобщо възможен. Мозъкът се намира в черепната кухина и чрез кости и кожа е добре защитен от външни влияния. Милиарди нервни клетки позволяват на тялото ни да изпълнява многобройните си специфични задачи.

Бременната Златка се пържи се на слънце, пуши и не й пука, че може да увреди бебето

Запознати разкриват, че поведението на бъдещата майка е изключително безотговорно, защото не се е отказала и от други вредни навици. Тя все още пуши, въпреки че е в напреднала бременност, защото е пристрастена към никотиновите папируси. Златка намалила броя на цигарите, ала й било трудно да ги спре напълно. „Страстен пушач съм. Какво ли не съм опитвала, не мога ги откажа”, коментирала бъдещата майка пред приятелки.

Емил Кошлуков изрита Радина Червенова от БНТ

61-годишната звезда от малкия екран има още няколко години до пенсия, но изненадващо е подала молба за напускане. В началото на август тя е депозирала молбата си в деловодството на медиата. Според запознати Радина е била принудена да си тръгне и на практика е била уволнена.

Антон Хекимян хвана пътя за Ботуша

Негови колеги издават, че на вълнуващото пътуване телевизионерът не е сам. Освен Италия, със спътниците му щели да обиколят и други средиземноморски дестинации.

Хороскопът ви за 19 август вече е тук

В началото на седмицата ще имате желание да направите някаква промяна със себе си, която да ви накара да се чувствате душевно по-комфортно. Ще осъзнаете много по-мъдро значението на предишните си житейски грешки и провали.

Седмичен хороскоп за 19 – 25 август: Стрелецът да чака новини, семейни проблеми за Телеца

Ако сте родени под знака на Лъв, пред вас е седмица, в която ще се наложат значителни разходи за дома ви. Разходите ви може да имат връзка с покупка на вещи за дома, с покупка на нов дом или други важни жилищни и материални промени. Добре е да планирате бюджета си внимателно, за да не изпаднете в нежелани затруднения.

 


image0 (9K)