Акценти на ЗАРАТА на 17 септември 2019 година

21 партии и коалиции се регистрираха за участие в общинските избори в Стара Загора

Вижте кои са те. Борбата ще е тежка. Успех на всеки, когото старозагорци изберат!

Цветан Цветанов учреди Евро-атлантическия център за сигурност

„Евро-атлантическият център за сигурност“, учреден на 16-ти септември 2019г., е независима неправителствена организация, включваща експерти и професионалисти в различни сфери на сигурността, независимо от партийната им принадлежност, обединени от общите евро-атлантически ценности и идеята за задълбочаване на сътрудничеството в сектор сигурност в региона и транс-атлантическото пространство”, съобщиха от центъра.

Разкриха кой и защо спря БНР. Дават виновника на прокурор

Проверките на ДАНС, КРС и СЕМ са установили серия от тежки нарушения в БНР по повод прекъсване за няколко часа на сигнала на програма “Хоризонт” в петък. От прессъобщението на Върховна прокуратура става ясно, че материалите са прехвърлени в Софийска градска прокуратура, която ще установи дали техническият директор Пламен Костов е извършил престъпление по служба.

Асоциация “Пулмонална хипертония” с безсрочен протест за оставката на министър Ананиев

В писмо до медиите, до министър-председателя, до председателя на Народното събрание, до омбудсмана и до министъра на здравеопазването, Асоциация “Пулмонална хипертония” (АПХ) заявява безсрочен протест за оставката на Кирил Ананиев. В началото на юли т.г. председателят на сдружение “Асоциация Пулмонална Хипертония” Тодор Мангъров постави ултиматум на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да подаде оставка, ако не бъде изготвена Национална програма за насърчаване на донорството и трансплантациите.

Етичната комисия: Иван Гешев притежава моралните качества за главен прокурор

Иван Гешев притежава моралните и нравствени качества да заеме поста главен прокурор. Това гласи докладът на Етичната комисия към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). В понеделник Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) от своя страна прие, че зам.-главния прокурор е и на необходимото професионално ниво, за да стане следващият “обвинител № 1”.

Десетки убити при атентат дo прeдизбoрeн митинг нa прeзидeнтa нa Aфгaниcтaн

Десетки са убитите и рaнeните при бомбен атентат, който бе извършен дo прeдизбoрeн митинг нa прeзидeнтa нa Aфгaниcтaн Aшрaф Гaни. Сaмoубийcтвeната терористична атака е извършена в цeнтрaлнaтa прoвинция Пaрвaн, oбявихa местните влacти.

Зловещо самоубийство вцепени столичния кв. “Дружба”

Трагедия с тийнейджър, сложил край на живота си, шокира жителите на блок 67 в столичния квартал “Дружба 1”.

ТИР се заби в къща

ТИР се е врязъл в къща на пътя Враца – Оряхово. Инцидентът е станал на 17 септември сутринта в село Борован. Шофьорът на товарния автомобил се забил в стената на къщата, при което почти я съборил.

Стрелецът Михаил Станчев призна всичко за убийството в Слънчев бряг

38-годишният стрелец Михаил Станчев, който уби Коста Николов – Миджурина в Слънчев бряг, призна всички факти, описани в обвинителния акт и поиска съкратен процес на разпоредителното заседание по делото за убийството на бизнесмена.

Райна посече мераците на бившия си за ново начало (видео)

Месец след раздялата си с ММА боеца Валери Тюлеков, Райна пусна нова песен озаглавена „А бях ти казала“, която от днес се върти в музикалните канали и в Интернет. Наблюдателните фенове на певицата веднага отбелязаха, че текстът на парчето е отправен към бившия й.

Тази вечер в “Сълзи от рая”: Някой има тайна любовна връзка

Дженет постъпва в болница, след като Арзу извиква по спешност линейка. Майка ѝ и баща ѝ са притеснени за състоянието ѝ, а Кая страшно съжалява, че е излъгал дъщеря си.

Сблъсъци, драматични развръзки и ново лице в “Откраднат живот” тази седмица

Лекарски сблъсъци и драматични развръзки ще превземат отделенията на „Св. Анастасия“ в новите епизоди на „Откраднат живот: Кръвни връзки“ от вторник до петък в 20.00 часа по NOVA.

Хороскопът ви за 18 септември вече е тук

Новините ще са най-различни, интересни и полезни за вас. Добро развитие ще имат пътуванията на кратки разстояния, но правилата по пътищата са правила за да се спазват.


image0 (9K)