Акценти на ЗАРАТА на 15 юни 2019 година

Над 600 осъдени са в неизвестност

„Темата стана актуална преди няколко години, когато изчезнаха емблематичните братя Галеви, които получиха по 4 години затвор, които още не ги знаем къде са. Да припомним Евелин Банев – Брендо, който с присъди в 3 държави, не лежи в затвора. Както и убиецът от „Соло” ”, коментира в предаването „Събуди се” журналистът Стефан Ташев.

Мераклия №1 за мястото на Нинова: Няма война в БСП!

Красимир Янков заяви, че уважава Стефан Данаилов, но не споделя, мнението му, че „30-40 души искат да съборят капитана на кораба”. „Ако погледът му беше по-задълбочен, щеше да чуе различните мнения. Той ги вижда като 30-40, аз ги виждам като социалисти, загрижени за партията, които имат и изразяват мнение”, допълни депутатът.

13 577 лева профукала ЦИК за храна и напитки само за 4 дни

От 25 до 28 май двадесетината членове на ЦИК са погълнали храни и топли напитки за 13 577,57 лв, което прави по 169 лева на човек за ден. Това става ясно от стенограмите на изборния орган. Храните са доставяни от Хранителния комплекс на Народното събрание, известен с ниските си цени за “депутатски кюфтета” и други субсидирани от бюджета гастрономически удоволствия, съобщава “Биволъ”.

Бой зад решетките! Осъден за атентат срещу Митьо Очите нападна надзирател

Инцидент, в който е замесен известен престъпник, е станал около 16 часа днес в Бургаския затвор, е научил Флагман.бг. Получилият доживотна присъда за атентата срещу Димитър Желязков-Очите в края на 2001 г. Иван Рибов е сътворил истински екшън зад решетките.

Тежка катастрофа с полицейска кола задръсти АМ “Хемус”

Тежка катастрофа е станала на слизане от АМ “Хемус” в района на стрелките за Варна и Русе след Ябланица, движението в участъка е затруднено, предава Радио „Фокус“. По първоначална информация челно са се ударили лека кола и полицейски автомобил.

Максим Калашников: Кои глави ще хвърчат след ерата “Путин”?

Ако Кремъл се движи по стъпките на късния Горбачов и Янукович, тогава какво да правим ние? И кои глави ще хвърчат след новия август-91 , пита в свой анализ популярният руски тв водещ и писател-футуролог Максим Калашников от РОЙ ТВ. Време е да осмислим това, което стана преди и след 12 юни, каза той визирайки несанкционираната акция в Москва в подкрепа на арестувания журналист Иван Голунов, на която бяха задържани повече от 400 души.

Френските милиардери, които обещаха дарения за възстановяването на “Нотр Дам”, не са дали и цент

До момента са събрани около 9% от обещаните средства за възстановяването на паметника. При това 90 на сто от тях са дошли от САЩ. “Американците са много щедри към “Нотр Дам”, паметникът е много обичан в Америка”, коментира Мишел Пико, ръководител на благотворителния фонд “Приятели на “Нотр Дам”.

Световноизвестен италиански режисьор напусна този свят

На 96-годишна възраст почина световноизвестният режисьор Франко Дзефирели. Франко Дзефирели е италиански актьор, режисьор, продуцент, сценарист.

Чистят Стара Загора от комари по график

Падналите обилни валежи и влагата благоприятстваха увеличаването на популацията на насекомите. Дезинсекцията на комари – имаго и ларвицидната обработка ще се извършат по график предоставен от фирмата.

Труп на мъж е намерен в канавка на главния път за ГКПП “Маказа”

37-годишен мъж е намерен мъртъв в канавка на главния път за ГКПП “Маказа” в района на село Загорско.  Това съобщиха от ОДМВР-Кърджали за “Фокус”. Временно движението по пътя при км 360 се осъществява в едната лента.

Джулиана Гани готова за бебе

Джулиана Гани и годеникът й работят за бебе. Двамата са заедно от година, но вече мечтаят да имат наследник. Гани, която е на 28, не иска да става майка на стари години. Затова е решила да стане майка, преди да прехвърли 30.

Жегата съсипва мозъка

Жегата влияе на когнитивните функции на човешкия мозък, установили американски учени. Данните са получени в резултат на изследване, провокирано от липсата на климатични системи в работните помещения, учебните заведения и домовете.

Ето кои зодии подценяват себе си

Много от нас имат притеснения относно това как изглеждат или какъв характер притежават. Ниското самочувствие е проблем, с който трудно можеш да се борим – изисква време, но няма нищо невъзможно, затова опитайте.


image0 (9K)