Акценти на ЗАРАТА на 14 декември

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Оттегляме предложението за повишаване на такса “смет”

“Оттегляме предложението за такса смет, което трябваше да влезе в Общинския съвет другата седмица. Днешното ни решение не е под натиск или заради недоволство. Бюджетът на общината ще компенсира разликата от 1.3 млн. лева и ставките за такса смет ще останат непроменени. Този разход ще бъде за сметка на инвестиционната дейност. Винаги сме мислили за гражданите и не сме предлагали нищо, което е в техен ущърб.” Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров на пресконференция в събота.

Терен за засаждане на коледни дръвчета очаква старозагорци след празниците

След светлите празнични дни, живите дръвчета, които са украсявали домовете на старозагорци, ще имат и тази година отредено специално място за засаждане. Това съобщи Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Парцелът, който е избран, се намира в парк „Артилерийски“, непосредствено под южната част на паркинга – по продължението на ул. „Христо Ботев“.

МВР, АПИ и пожарната откриват единен център за безопасност на движението

Полицията, Пожарната и Пътна агенция “Автомобилна администрация” ще работят заедно в координационен център. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов, който представи новата структура. Целта е при възникване на инцидент всички отговорни институции да реагират своевременно. Центърът няма да иззема функциите на спешния телефон 112, а дежурните там ще му подават сигнали, съобщава БНТ.

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Африканската чума по свинете все още не е отминала, каза в ефира на БНТ министърът на земеделието Десислава Танева. При дивите свине продължава да се извършват отстрели всяка седмица. Около 2 300 свине се отстрелват всеки уикенд. Положителни проби за болестта има в цяла Източна България, до границите с Гърция и Турция.

Мумия се появи на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров

Мумия се появи на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров на столичния площад “Батенберг”, предаде бТВ. Временната инсталация е с височина 4 метра и е на скулптора Андрей Врабчев, чиято идея е да напомни, че “комунизмът не е умрял, а е мумифициран в нас”.

Пазарджишкият съдия Майа Попова се обесила с колана на халата си

Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е самоубила по много жесток начин – обесила се е с колана на халата си за баня. Засега не е ясно каква драма се е разиграла в живота й, за да стигне до фаталната стъпка, за която ЗАРАТА писа.

Ново разписание на влаковете влиза в сила на 15 декември

От неделя (15-и декември) влиза в сила новият График за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, а за подобряване на обслужването са оптимизирани връзките на влаковете в основни гари и е увеличен броя на пътническите композиции по някои направления.

Предколедана снимка на София Ласкин пусна майка й Алекс Сърчаджиева и взриви мрежата

Младата вдовица изглежда е успяла да вдъхне усещане за празник и щастливо детство на момиченцето, въпреки непреглътнатата мъка по татко й, който си отиде миналата година в навечерието на рождественските празници.

Изпълзяха пикантерии за жената, разбила семейството на Ивайло Захариев

Ивайло Захариев има нова жена в живота си, нещо, което „Уикенд” съобщи преди две седмици, а ЗАРАТА също отбеляза. Тогава звездата от сериала „Пътят на честта” отказа да коментира „слухове и жълти клюки”, но вече явно не се притеснява от разкритието ни. В последните седмици актьора е засичан многократно с млада блондинка, дори на официални светски събития.

Родителите на звездите: Майката на Коцето била балерина, бащата на Калки – пилот на Гагарин

Противно на очакванията много от родните звезди не са наследили професиите или таланта на своите родители.

Най-красивата ни лекарка пръска сексапил на светско събитие

Носителката на титлите „Мисис България” и „Мисис Трансконтинентал” Полина Паньова събра овациите на мъжете и завистливите погледи на дамите по време на светско събитие, което се проведе в София.

Хороскопът ви за 15 декември вече е тук

В неделя ще имате желание да се забавлявате, с усещането че сте пропуснали да си отпочинете достатъчно през почивните дни. Ваши роднини или съседи обаче, ще ангажират вниманието ви с различни битови проблеми или неясни ситуации около имущество.

 


image0 (9K)