Акценти на ЗАРАТА за 22 ноември, 2018 година

Папата идва в България

Папа Франциск ще посети България, Македония и Румъния през пролетта на 2019 година. Това съобщи аржентинската държавна агенция “Телам“, цитирайки източници от Ватикана.

Борисов надприказва Трифонов, шоуменът не успя да му зададе нито един остър въпрос

Шоуменът се оказа неподготвен за разговор с министър-председателя. Той не му зададе нито един неудобен въпрос, с нищо не затрудни премиера, който изглеждаше нахъсан и успя с лекота да го надприказва.

Става все по-зле. Според доклад ТЕЦ “Марица-изток 2” замърсява въздуха чак до Крит

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е в топ 10 на европейските производители на ток от въглища, обвинявани за огромен дял от здравните проблеми заради мръсен въздух в Европа, и е втори в ЕС по това колко здравни разходи предизвиква всеки мегаватчас, произведен от ТЕЦ. Общият ефект за БЕХ е оценен на еквивалента на 900 млн. евро здравни разходи и преждевременната смърт на 310 души през 2016 г.

Борисов: Да се говори за “катастрофален срив на инвестициите” е обикновено непознаване на данните

“Получих последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в България. Както сами може да се убедите от фактите по-долу, наблюдаваме сериозен ръст само за 1 година.” Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Автогара Стара Загора е с Първа категория за осигурените условия и услуги

Автогара Стара Загора е оценена с Първа категория със Заповед на Изпълнителния директор на ИА “Автомобилна администрация“, за осигурените условия и предлаганите услуги на пътниците. Община Стара Загора изпълни изискванията на Наредбата за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България.

Вчера полицията задържа иманяри от Стара Загора – иззе антики

На 21 ноември от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконни проучвания на местности, представляващи археологически паметници на културата. Също – държане и търгуване с колекции от монети и предмети, представляващи културно-историческа ценност.


image0 (9K)